Kam umístit čidlo teploty podlahového topení?

(1/2) > >>

Michal K.:
Otázka na umístění teplotního čidla pro termostat podlahového vytápění.
Chtěl bych použít termostat Unica, který má čidlo umístěné v podlaze. Někdo ale doporučuje termostat s čidlem přímo v termostatu.

#uft#
#105# z původníjo dotazu "Elektrické podlahové vytápění - kam umístit čidlo teploty?" jsem udělal češtější "Kam umístit čidlo teploty podlahového topení?" Jo a žádný ..., chtěl bych se zeptat a dík za rady.

Jan Franěk:
A co se řídit návodem výrobce  (norm). V každém balení bývá kompletní návod a postup montáže. Ale pozor na správné uložení topení i čidla.  (norm) Jinak můžete mít jen drahou podlahu  :D  to jsem už taky potkal.

Michal K.:
Topení nám dělá odborná firma, teď jde o to, jaký vybrat termostat. Chcem Schneider, protože budeme mít jednotný rámeček na vypínače, zásuvky...

Pavel Horský:
Čidlo v podlaze vám reguluje ohřátí materiálu podlahy, kdežto vnitřní prostorové čidlo termostatu měří teplotu vzduchu v místnosti. Z toho musíte vycházet.
Pak je otázkou, jak teplou podlahu budete mít, při použití vnitřního čidla v termostatu. Nikdy jsem to nezkoušel, vždy jsem použil čidlo v podlaze, ale myslím si, že bude podlaha dost teplá, než se vám ohřeje vzduch, např. na vymrzlé chatě a termostat dá povel k vypnutí podlahovky. To by vám měl poradit výrobce.

Milan Exler:
Pane Michale K.,  jak se ptáte na umístění teplotního čidla - do podlahy nebo do termostatu, tak věřte, že podlahovka má 2 čidla - jedno v podlaze a druhé v termostatu. Vlastní termostat se vlastně skládá ze dvou termostatů. Podlahový termostat se nastaví na teplotu do 28 stupňů (to je nějaká hygienická norma, blíž o tom nevím) a pokojový podle požadované teploty v pokoji. Termostaty jsou zapojeny do série, to znamená, že topení vypnou podle toho, co nastane dřív - zahřátá podlaha nebo vzduch.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana