Nemáte bližší info o reportáži TV Nova probíjení přes zásuvky a vodovod?

<< < (29/52) > >>

SMILEK:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  05.11.2009, 22:37

Skoro mi to připomíná virtuální reklamu, kterou poslední dobou používají i velké společnosti. Účelem není cosi sdělit, účelem je přitáhnout pozornost a donutit veřejnost, aby šířila odkaz dobrovolně. Pak přijde výrobek, služba nebo něco podobného.

Jen maličké upřesnění - jedná se o "virální" reklamu - jde o to, aby se mezi lidmi šířila sama, podobně jako třeba viry. Mimochodem, p. Svejkovský má naprostou pravdu, že causa Strašice má některé prvky virální reklamy. Škoda, že zde je poměrně těžké určit záměr režiséra :).

Fuk Tomáš:
Citace: Pavel Smílek  05.11.2009, 23:32

...p. Svejkovský má naprostou pravdu, že causa Strašice má některé prvky virální reklamy. Škoda, že zde je poměrně těžké určit záměr režiséra :).

Souhlas. Jeden nápad bych měl: když si koupíte NAŠE doplňtecokoli, tak to vydrží i ve Strašicích!  :D

Miroslav Minařík:
Asi bych nepoužil slovo "podvod". To by se vztahovalo především k tvrzení rodiny Mračkových.
Mám vlastní zkušenost s tím, že když urputně něco hledám, často si nevšimnu, že kolem toho chodím celou dobu. Intuice mi říká, že někdo něco tají. Třeba ne záměrně, může to být maličkost, ale zcela zásadní. Říct, že je vše divadlo, je stejné jako to svést na UFO. Tedy předběžný závěr je ten, že se ta příčina najde nebo ten dům nemá nárok být obyvatelný a musí se rozebrat za účelem vědeckého zkoumání.

Morální povinností technika je nalézt příčinu.
Povinností médií je informovat o zjištěných skutečnostech "pravdivě a nezkresleně" a to bez ohledu na příčiny.

Upřesním. Portál Elektrika.cz je technické médium.

Kamil Novák:
Citace: Miroslav Minařík  06.11.2009, 00:01

Asi bych nepoužil slovo "podvod".

Přesně tak.
Aby se to dalo nazývat podvodem, musel by mít ze svého jednání aktér nějaký prospěch.
A ať to beru z kterékoli strany, tak ta rodina, kromě několika prchavých minut pofidérní "slávy" v médiích, z toho žádný profit nemá. Spíše naopak.  :(

SMILEK:
Potíž je v tom, že u některých, podobně neobvyklých (a technicky obtížně vysvětlitelných) věcí se někdy stává,  že je odhalena jiná podstata jevu - co třeba notoricky známé kruhy v obilí a "frajeři" předvádějící jejich výrobu? Navíc jakkoliv ta možnost prospěchu v mnoha případech není do očí bijící,  lze si ji představit hned v několika podobách. A také si lze představit, že během vzrůstající publicity byl třeba původní záměr zcela přehodnocen pod nečekaným vnějším tlakem na poskytnutí důkazů ...  :o.

Nebo jinak: kdo četl pana Tompkinse, ví,  že tu a tam může k podobným jevům samovolně dojít (ovšem pravděpodobnost jevu je podobná tisícům po sobě jdoucích výher stejných čísel ve sportce za sebou - Tomáš Fuk mi promine, že jsem to nepočítal přesně  ;)). Chování některých aktérů události ale podle mého názoru prostě neodpovídá přírodní podstatě jevu. Chování TV Nova je naopak typické  :'(. Naše chování podporuje a dokazuje virální charakter zprávy o události  (dance). Motivaci TV Nova známe, nad naší motivací zabývat se tímto jevem můžeme přemýšlet a MOŽNOU motivaci rodiny lze odhadovat z předchozích příspěvků (a že jich je - jako obvykle, když se řeší něco zásadního  ;D, viď Mirku  ;)).

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana