Jak mám zapojit prostorový termostat k plynovému kotli Vaillant ?

<< < (3/4) > >>

Martin Neumann:
Chlapi, nepoužívají se náhodou u kotlů Vaillant pro moderní nn (12-24V) termostaty svorky 7,8,9 s tím, že klema mezi 3,4 zůstává? :-) Zkuste to, jen nevím, když jdou z termostatu 2 dráty - spínaný okruh, zdali ho zapojit na 7+8, 8+9 nebo 7+9 - odzkouším a dám vědět.

Martin Novák:
svorky 7,8,9 jsou pro pripojeni sbernicovych komponentu Valiant a slouzi pro prime rizeni vykonu kotle a vystupni teploty analogovym signalem - jinak receno na ekvitermni regulaci (pokud se nemylim tak je tam proudova smycka).

Obycejny termostat se spinacim kontaktem patri misto klemy na 3-4. Ta pracovni nula na 5 to je N za pojistkou a vypinacem kotle pro termostaty a regulatory ktere potrebuji napajeni 220V (treba stare Rego)

Martin Neumann:
Aha, tak se omlouvám za mystifikaci - zapojil jsem to dle tvé rady a šlape to jako hodinky - díky  Martine.

Martin Novák:
neni zac.

v tomhle pocasi je uz funkcni kotel na nezaplaceni...

ja uz taky o vikendu zatopil

Antonín Soldát:
Přátelé, rád bych oživil toto téma. Mám kotel Vaillant vcw int 240 e.

Schéma zapojení v příloze.
Potřebuji k němu zapojit termostat, který má své napájení 220V. Z kotle by měli jít dráty na COM a NO. Ale když vše na kotli odpojím, jak starý termostat na 24V a klemu, kotel pořád běží. Jak zapojit na svorkovnici 3 a 4 do termostatu, vůbec na něj nereaguje, i když termostat cvaká. Co je špatně?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana