Zkusíte rekonstruovat tento smrtelný úraz v bazénu?
Miloslav Janoušek:
Jen jsem suše konstatoval, nikoho jsem nejmenoval, tak vo co go?
Pavel Ryšavý:
Nadzvedla mne Vaše jistota, se kterou konstatujete, že se jedna nejmenovaná, zbavila nepohodlného manžela.
Pokud to byl vtip nebo nadsázka, použijte, prosím, příště smajlík
Miroslav Minařík:
To: Pavel Ryšavý
Ten váš bazén důvěrně znám, kdysi jsme jem kupovali v Metru ve Vídni. Vypadá přesně jak popisujete. Ovšem podle zprávy to spíše vypadá na bazén zakopaný. Kde by se ta lampa rozbila ... Kdybych se já svou vahou o tu stěnu opřel, tak je na zahradě potopa. Mě osobně taková zpráva připadá stejná jako ty, co se předhazují veřejnosti k sežrání například v případě požáru. Možná se to stalo, ovšem třeba by to elektrikář interpretoval zcela jinak. Ovšem to veřejnost moc nezajímá. Veřejnosti je fuk zda tam tekl proud nebo napětí. Veřejnost chtěla smrt, tu dostala, sice bez krve, ale alespoň něco. :-)
Pavel Ryšavý:
Zkusil jsem si znovu přečíst úvodní článek a z popisu (velice strohého, a snad bych si dovolil použít i silnějšího výrazu - chaotického) nějak nevím z čeho usuzuje na konstrukci bazénu.
Jediná fakta z článku která si dokáže zapamatovat laik: bazén, voda, elektrika (nikoliv elektrika.cz :-), mrtvola cca 1ks, nemrtvola cca 2ks, vyšetruje někdo - asi policie.
Jiří Schwarz:
Nějak to nechápu. Ten pán stál vedle bazénu, nebo byl ve vodě? Kdyby stál vedle bazénu a rozbitá žárovka přivedla napětí na kovovou konstrukci bazénu, to bych bral, bazén bude mít nějaký přechodový odpor proti zemi, takže mezi zemí, na které stál a bazénem by bylo prakticky skoro celé síťové napětí.
Nedaleko od nás byl před několika léty také "zbytečný" malér:
zahradní párty, na rožni se točí prase, pohon motůrkem ze stěračů. Jenže baterie je skoro vybitá, takže někdo to zachrání tím, že přinese doma dělanou nabíječku. Pak se oheň začne šířit kam nemá, synek (asi 14 let) přináší vodu, aby to uhasil, zakopává o přívodní kabel, v pádu leje vodu na nabíječku, zůstává ležet na zemi,...
Lékařům záchranky se nepodařilo obnovit základní životní funkce...
Podle "vyprávění" ta nabíječka bylo něco, co by mohlo mít krytí tak IP10.
A jak je to dávno, co na Plzeňsku zabila sekačka nejen pána, který při sekání přejel kabel, ale i syna, který se šel podívat, co se otci stalo.
Ve všech případech by investice do proudového chrániče pomohla.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana