Potvrdíte mé skvělé perpetum mobile pro vyhřev domu?
Ňuňa:
..., dostal sem takový nápad na vytápění rodinného domu, za které nezaplatíte za elektřinu ani halíř.
Spočívá to v tom, že bych zapojil cca (podle potřeby) 5 alternátorů, ztoho jeden by poháněl elektromotor a další čtyři by vyrábeli proud do topných spirál (našel sem firmu který vyrábí topné patrony od 6V do 400V a v různých příkonech).
Představuji si že každý alternátor by poháněl topnou patronu o příkonu 500W/12V. Mé současné elektrické topení má 2-4-6 KW
A při průměrné zimě mi stačí topit jednou spirálou, které by se vyrovnali 4ks 500W/12V
Co vy na to? Je to reálné, něco takového? Nebo jsem snílek?
#112#
Petr Doležal:
To zní zajímavě. Alternátory budete pohánět jak? Ten motor bude taky na 12V? A čím budete tahat 42A od alternátoru k topení?
Ptám se proto, aby vám ke spirále vůbec těch 12V "dolezlo".
Štefan Beláň:
TO: Ňuňa
Vy jste veselá kopa. Nový průkopník Perpetum-mobile. :D
PS: Nezaplatíte za elektřinu možná nic, ale za jiný zdroj energie možná 3x tolik. (doh)
Ňuňa:
To: Štefan Beláň
Počáteční náklady budou možná vyšší, ale jestliže za topení zaplatím 20000 za rok, tak by měla návratnost do dvou let.
Ňuňa:
to: Petr Doležal
Motor mám na 220V ale na něj už mám koupený měnič napětí z 12V na 220V a ten bude pohánět samostatný alternátor a ty topné patrony budou každá zvlášť mít svůj alťas. Kabeláž by kvůli ztrátám měla byt co nejkratší, proto bych to měl přímo v kotelně.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana