Jak je to s 4polovym chranicem pri napojeni na 3f motor ?

<< < (2/4) > >>

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Václav 3  18.09.2009, 00:41

Je smutné, že student university neumí pravopis nebo ho nepovažuje za dost důležitý, aby si po sobě text přečetl a chyby opravil. Jako vysokoškolák budete stále něco psát a po vystudování také, tak na sobě zapracujte, ať si neděláte ostudu.

Ale no tak, čtu často technické zprávy napsané absolventy technických univerzit a mám někdy dojem, že dislexie je jedna z podmínek úspěšného dokončení studia.  ;D Důležitější je, jak se popere se svým oborem, ne?

František Bernard:
Pravopis je věc, která by se neměla odbývat. Je to dost rozšířené. Tímto způsobem se dá také vyjádřit pohled tazatele na ty, kteří budou odpovídat na danou otázku. 

IM:
Citace: Štefan Beláň  17.09.2009, 22:33

Pokud zařízení nepoužívá stření vodič N (např. motory) a je napájené 4mi vodiči (L1+L2+L3+PE),  tak se přes chránič vedou pouze 3 fázové vodiče.

Na vstup chrániče připojit i N na výstup ne.

vsstroj:
Par slov na svoju obranu.  Som Slovak, a ked si hodnu chvilu citam vase prispevky, ktore su vo vecsine pripadov pisane ceskym jazykom, tak potom sa mi trosku zmiesavaju pravopisne pravidla  :-\ .  Mal som otazku na ten prudovy chranic z toho dôvodu, ze ako studenti strojarskej univerzity sme sa pokusali vyvinut variator ( zariadenie na plynulu zmenu otacok ) za pomoci hydrodynamiky. Jednalo sa o veterne turbiny, ktore sa tocia v zavislosti na veternych podmienkach, ale vystupne otacky hriadela sme chceli dosiahnut, aby boly v intervale 50 hercov.  Presne kôli frekvencii prudu. Vystupny hriadel sa napajal na generator, a podla krutiaceho momentu ( sila, aku vyvinie hriadel pri rotacii ) sme chceli urcit maximalny vykon generatora, aby ho ta veterna turbina vôbec utiahla na pozadovane otacky.  Generator je 3 fazovy, s vykonom zhruba 3-4 KW. Ide o male turbiny ktore sa mali pouzivat na chatach alebo na priestranstve, ktore nie je pokrytie elektrickym rozvodom. Generatory takych malych vykonov sa neuzemnuju, cize ochrana nulovanim, by nemala ziaden zmysel, pretoze prud by sa zemou nevracal do zdroja. Z generatora je vyvod 3 faz, a jedneho pracovneho vodica s nulovym potencialom ( ako sa presne nazyva, " nulak, ci stredni vodic "....  to neviem ). Kôli vlastnej bezpecnosti sme sa rozhodli o instalaciu prudoveho chranica, s tym, ze na motor sa pripoja 4 pracovne vodice ( L1, L2, L3, N ) a jeden ochranny, ktory sa za prudovym chranicom spoji s vodicom N. ( pre pripad prerazenia izolacie L vodica, na kryt elektromotora, poruchovy prud pretecie mimo chranic, a chranic odopne obvod ).  Instalacia isticov je samozrejmostou .  Vsetko je este iba v teoretickej oblasti,  mame iba rôzne navrhy, projekty, 3D modely, pracovne postupy....... ..  A potrebujeme ziskat co najviac informacii, aby sme predisli chybam.  Ten prvy prispevok s tou dielnou, co som napisal, bol vymysleny, aby som nemusel presne toto vypisovat.  Pretoze nas napadlo, ze ako to bude s prudovym chranicom 4 polovym, za predpokladu ze motor je napajany iba na 3 fazy.    Tak dufam, ze som objasnil situaciu.  Som strojar, cize toto je mimo môjho oboru. Ale kludne môzte vysvetlovat aj podrobnejsie, ak by mal niekto potrebu, fyziku uz mam za sebou.  Dakujem Vam velmi pekne.

Zdenek Hejčl:
To Milan Koman :
Kôli vlastnej bezpecnosti sme sa rozhodli o instalaciu prudoveho chranica, s tym, ze na motor sa pripoja 4 pracovne vodice ( L1, L2, L3, N ) a jeden ochranny, ktory sa za prudovym chranicom spoji s vodicom N.
Toto je zásadní chyba nelze spojit za chráničem!!!  >:D

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana