Jak zabránit poklesu napětí při zapnutí staršího soustruhu?

<< < (2/4) > >>

IM:
Dle situace v místě uvažte možnost připojení nového stroje blíže napájecímu zdroji, případně nadřazenému rozvaděči.

Faltejsek Lukáš:
Tzn. že mám soustruh umístit dále od podružnému rozvaděči? V tuto chvíli je osazení dílny, co se týká vzdálenosti od rozvaděče-podružný rozvaděč-soustruh-CNC. A vy máte na mysli, aby to vypadalo takto? Rozvaděč-CNC-soustruh? Chápu to dobře? Podle vás-jaký by to mělo účinek? Je odzkoušena tato metoda i v praxi nebo je to jenom teorie?

Jaroslav Hasala:
Pokud to situace umožňuje, bylo by vhodnější napojit CNC stroj z jiného místa, pokud možno samostaným přívodem, co nejblíže ke zdroji (hlavní rozvaděč).

Je také otázkou, jestli by nešlo něco udělat s tím soustruhem. Starší stroje měly obvykle jeden velký hlavní motor a vše se řešilo pomocí mechanických převodů. Motor běžel v podstatě neustále, stejnou rychlostí. Problémy bývají jen při spouštění. Zde by mohl pomoci rozběh Y/D pokud to motor umožňuje nebo již zmiňovaný softstartér.

Faltejsek Lukáš:
Citace: Zdenek Rajmont  11.09.2009, 12:11

Použijte softstart. Je levnější než frekvenční měnič. Třeba SIEMENS.

Prosím, můžete mi dát odkaz, co konkrétního byste mi doporučil?  (poklona)

Faltejsek Lukáš:
Citace: Jaroslav Hasala  11.09.2009, 14:25

Pokud to situace umožňuje, bylo by vhodnější napojit CNC stroj z jiného místa, pokud možno samostaným přívodem, co nejblíže ke zdroji (hlavní rozvaděč).

Bohužel, toto situace opravdu neumožňuje.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana