Jak zabránit poklesu napětí při zapnutí staršího soustruhu?

<< < (3/4) > >>

IM:
Citace: Faltejsek Lukáš  11.09.2009, 14:29

Bohužel, toto situace opravdu neumožňuje.

Můj názor je, že natáhnout nový kabel je jednodušší než nějaké měniče se zásahem do stroje. Ale dálkově se pochopitelně nedá detailní řešení určit.

raj:
Třeba www.sipor.cz . V sekci "download" jsou manuály v češtině a ing. Sedláček vám rád a ochotně poradí. Odkažte se na mne.

dolac:
Citace: Faltejsek Lukáš  11.09.2009, 14:23

Tzn. že mám soustruh umístit dále od podružnému rozvaděči? V tuto chvíli je osazení dílny, co se týká vzdálenosti od rozvaděče-podružný rozvaděč-soustruh-CNC. A vy máte na mysli, aby to vypadalo takto? Rozvaděč-CNC-soustruh? Chápu to dobře? Podle vás-jaký by to mělo účinek? Je odzkoušena tato metoda i v praxi nebo je to jenom teorie?

Pan Illek to určite takto nemyslel. Týmto riešením čo tu uvádzate by ste nič nedosiahol. Išlo iba o to, pripojiť starý sústruh bližšie podružnému rozv. alebo ešte lepšie priamo k hl. rozvádzaču, kde je logický väčší skratový výkon a teda aj vznikajúce poklesy napätia budú menšie.
Čo sa týka potreby nejakého riešenia, dôležite je naozaj zistiť, aké závažne sú tieto poklesy napätia. Možno že nebudú mať žiadny vplyv na činnosť CNC, no môžu mať aj dosť vážny. Poznám prípady, keď kvôli poklesom napätie došlo k zlyhaniu CNC a poškodeniu obrábacích nástrojov a samozrejme aj materiálu. Samotné bliknutie nemusí nič znamenať, ak nevieme aká je hĺbka a šírka poklesov napätia.

Petr E.Liska:
Citace: Faltejsek Lukáš  10.09.2009, 18:56

...
A teď k problému-CNC stroj je zapnutý pouze hlavním vypínačem-nevyrábí. Při zapnutí staršího soustruhu(do otáček) dojde k probliknutí kontrolek na CNC stroji. Toto se děje i při výrobě na CNC stroji.
...

Probliknutí kontrolek na CNC - to může signalizovat třeba i to, že dojde k resetu (možná jen části) řídící elektroniky. Nedochází k podobnému blikání kontrolek i při zapnutí tohoto stroje hlavním vypínačem?

Jak zabránit poklesu - jak již bylo uvedeno nademnou, třeba zkusit snížit impedanci sítě.
Nebo... napadají mně různá řešení, ale jejich vhodnost závisí na současném uspořádání.

Pavel Mužík_:
Určitě by bylo nejvhodnější pozvat si nejprve firmu,,  která je schopná ten pokles napětí změřit. A pak se rozhodovat už se znalostí věci. 
Když to vyhodnotím postupně podle nákladnosti:
- spouštění soustruhu (starého) přepínáním Y-D
- instalace kompenzačních kondenzátorů (spouštěcí proud má značnou jalovou složku, kterou lze takto snížit)
- softstertér.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana