Vysvětlíte mi prosím nedostatečné napětí L proti PEN pouchých 155V?

(1/2) > >>

Michal Slánský:
Nedávno jsem koupil starší garáž a udělal jsem si nový rozvod elektřiny (světla, vypínače, zásuvky),  bylo nutné odstranit starou rozvodnou skříňku se starým elektroměrem a vyrobyt novou. Až do teď by nebyl žadný problém, ovšem při pokusu o připojení na přívod do garáže (tři vodiče - černý, modrý a zelený),  černý-fáze, zelený-PEN, modrý nezapojen, jsem zjístil, že mezi černým a zeleným kabelem naměřím 155V, ovšem když jsem si zkoušel najít někde uzemění (dvěře - vrata garáže) a změřil napětí mezi černým vodičem a uzeměním tak ukázal přístroj 246V? Prosím poradtě kde by mohl být problém,  (poklona)

Zdenek Hejčl:
Problém bude v přívodním kabelu, zřejmě  velký přechodový odpor na připojení PEN. Nechte si to prověřit a proměřit elekrikářem ví co a jak. A přejděte na síť TN-C-S.

Milan Selezan:
Zavolajte si k tomu elektrikára, asi ste to zvoral.

Josef Křemen:
Pokud jste si udělal instalaci sám, tak tomu asi trochu rozumíte. Zavolejte si elektrikáře ať vám to zkontroluje. Odstranil jste starou skříňku s elektroměrem. Čí to byl elektroměr? Pokud distributora, tak si koledujete o malér a zjistěte si odkud je to napojeno.
 Není náhodou čtyř žilový?? (ještě červený?)
Těch 246V je zase nějak moc. Pokud to bylo podružné měření, odkud a jak je zapojen přívodní kabel?  Není nic jednoduššího než si zkontrolovat začátek a konec kabelu. Pokud je tam rozdíl - vyměnit! A i přívod mít TN-S.

Petr Moravec:
To: Slánský
To co popisujete evidentně vyžaduje nástup opravdového elektrikáře.
Pravděpodobně máte vodič PEN úplně přerušený.
Hrozí vám nebezpečí úrazu el. proudem.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana