Kdo je majitelem připojovací skríňky, případně přípojky?
Milan Karvánek:
Odpověď je stále stejná jako v mém předchozím příspěvku. Kdo je majitel čeho a kdo má co platit tam je také napsáno. Zdá se, že jste se nechal natlačit do nějakého nestandardního postupu. Jen mi nějak uniká proč. Připustil jste umístění HDS pro cizí objekt na svém domě, aniž jste se předem domluvil se sousedem, proč? Zaplatil jste za novou přípojku a HDS, (dokoce za 2 ks), které jsou v majetku rozvodných závodů, komu jste to platil a na základě čeho?
Spousta lidí řeší své "trable" s elektrikou "po sousedsku" a na mnoha vsích si ještě stále udržují místní pracovníci energetiky své postavení polobohů a s chutí vysávají své neznalé ovečky a pěkně "po sousedsku" mají přísun melouchů.
Mě se zatím spíš vyplácí řešit profesní problémy pěkně "oficiální cestou" dle pravidel rozvodných závodů (energetický zákon, připojovací podmínky, platné normy).
Kamil Novák:
Citace: MPK 1 05.09.2009, 21:02
Následně jsem musel vyměnit i HDS na své náklady (byli tam jističe) včetně přípojky ze sloupu.
Jen pro pořádek - v HDS byly opravdu jističe ? :o
Jaroslav Hasala:
Citace: Kamil Novák 06.09.2009, 13:13
Jen pro pořádek - v HDS byly opravdu jističe ? :o
S tímto už jsem se několikrát setkal. Ve staré, litinové skříňce SIL 25A byly instalovány tři jednofázové jističe IJV 25A. Předpokládám, že šlo spíše o "tuning" než o sériovou výrobu, už vzhledem k velmi nízké zkratové odolnosti jističů IJV (1,5 kA).
Zdenek Hejčl:
Ano, jističe jistou dobu opravdu montovali, tuším v roce 1964 ve VČ kraji. Asi nebylo nic jiného. o:-)
Jaromír Urbanec:
Citace: Zdenek Hejčl 06.09.2009, 20:49
Ano, jističe jistou dobu opravdu montovali, tuším v roce 1964 ve VČ kraji. Asi nebylo nic jiného. o:-)
Jj ve východních Čechách ne vyjímečné řešení. Tři IJV 25A vedle sebe.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana