Mohu vést více jednofázových okruhů v jednom kabelu?

<< < (2/3) > >>

František Bernard:
Síť TT se nad 10A používá. Musí se používat proudové chrániče, bližší viz ČSN 33 2000-4-41 ed. 2, čl. 411.5.

IM:
Vzhledem k tomu, že síť tvoří zdroj, rozvody a spotřebiče, není mi jasné, jak si může někdo rozhodnout, že v části rozvodu vytvoří síť TT.

Daniel Špirk:
To Jaroslav Hasala:  (poklona)  za vyčerpávající odpověď. S tím odděleným napájením elektroniky máte pravdu, asi by to bylo lepší řešení. Teď ještě jenom kabel pro napájení světel bych použil 4J*10 CYKY (úbytky jsou podle výpočtu v normě) a jde mi o to jestli není proti pravidlům použít dvě fáze (černá, hnědá) a šedý vodič přeznačit na modrý a mít tak síť TN-S - aby v tom byl pořádek (když okruh na elektroniku bude mít také svůj modrý a zeleno/žlutý):)? A ještě jedno ověření - jištění obou kabelů bude muset být nejenom nazačátku, ale postupně po určitých vzdálenostech (kvůli impedanci kabelu). Je to tak správně? a jakým způsobem nejlépe dodržet selektivitu?  (poklona)

Daniel Špirk:
Jinak samozřejmě tyto dotazy jsem položil všem :). Potřeboval bych co nejrychleji odpověď ??.  (poklona) .

Miroš Jan:
TO : Daniel Špirk

To se ptáte jako projektant  :o

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana