Lze u proudového chrániče prohodit přívodní svorky s odvodními jako u jističů?

<< < (3/6) > >>

Štefan Beláň:
TO: Vojtěch

Zatím jsem se nesetkal s chráničem, který by nefungoval při obráceném zapojení. Zajímá mne to, můžete prosím uvést výrobce?

(poklona) .

Petr Doležal:
Jsem o něco pomalejší, protože jsem stahoval z www.oez, přikládám (nepodařilo se mi záměnu zvýraznit, ale určitě si ji p.Vojtěch najde):

Přístroj lze používat jen v souladu s platnými předpisy a normami k ochraně:
(1) před nebezpečným dotykem živých částí
- doplňková ochrana proudovými chrániči s I ≤30mA, ∆n
(2) před nebezpečným dotykem neživých částí,
(3) před vznikem zkratu a požáru
Zapojení
- přístrojem musí procházet všechny pracovní vodiče, tzn. fáze chráněného zařízeni (L) a střední
vodič (N)
- střední vodič (N) musí být elektricky odizolován od ochranného vodiče (PE)
- ochranný vodič (PE) nesmí v žádném případě procházet přístrojem
- odpor zemniče R ,  ke kterému se připojuje PE vodič může být maximálně: a
R = U / I (U ... dovolené dotykové napětí) a dL ∆n dL
- přívodní (liché) a vývodní (sudé) svorky jsou navzájem zaměnitelné
Upevnění
Přístroj se upevňuje do rozvaděče na DIN lištu pomocí západky. Pracovní poloha je libovolná.
Testování
Pro ověření správné funkce přístroje slouží testovací obvod s testovacím tlačítkem "T". Po uvedení
do provozu přístroj přezkušovat v pravidelných intervalech - 2x ročně. Přezkoušení ověřuje pouze
funkci přístroje, nikoliv ochranu dle bodů (1),  (2),  (3) jako celek.

Vojtěch Vojtěch:
Když jsem si to po sobě přečetl,tak vidím chybu  :(NEE nefunkční chránič,ale TEST.S kamarádem jsme koumali a napadlo nás jedině to,že je na TEST použita dioda.Konkrétn í značku již nevím protože to byl chránič z obytných buněk na stavbu které byly dovezeny ze SRN.Ve výsledku je to pro laika nefunkční chránič není-li pravda? :)))

Vojtěch Vojtěch:
Ještě připomínka mimo diskusi.Když se koukám na datum a čas ,tak se nedivím že ten hokej takto dopadá-elektrikáři nikdy nespí a pracují :))

Petr Doležal:
Ó omyl. My šikovní jedeme v "multitaskingu". Máme buď téměř v zákrytu monitor i TV a sledujeme oboje a nebo pomocí grafické karty a dobrého SW máme vodový obraz  ČT na monitoru, puštěný zvuk a normálně při tom pracujeme.  :-)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana