Kde moze byt zasuvka v blizkosti drezu?

(1/5) > >>

Bavorák:
Staviam dom a chcel by som dat zasuky nad kuchynsku linku vedla drezu,
tak ze horizontalne by zasuvky mali zacinat tam,
kde konci drez, ale o cca 30cm vyššie.

To znamena ze v podoryse sa okraje neprekryvaju a vyskovy rozdiel je 30 cm. Je to takto mozne?

#105#

Michal Slabý:
Když stavíte dům, tak máte projekt a tam to najdete. Nebo to konsultujte s RT, který vám bude dělat revizi.

Radek Kroutil:
Citace: Michal Slabý  20.08.2009, 20:45

Když stavíte dům, tak máte projekt a tam to najdete.
Tak konkrétně tohle jsem snad v žádné PD neviděl. Skoro vždy v ní bylo napsáno např: výška zásuvek nad čistou podlahou 30cm, vypínačů 120cm. V koupelnách a kuchyňských linkách dle dispozice zařízení dle platných ČSN...
Lidi RT shánějí, až když to mají všechno hotovo, nejlépe týden před kolaudací. A pak se diví...  (zle)
Málokoho napadne RT kontaktovat během výstavby

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Radek Kroutil  20.08.2009, 22:32

Málokoho napadne RT kontaktovat během výstavby

A jak by to bylo supr! Kolik času by se ušetřilo! RT si v klidu změří izolační stav instalace u otevřených nezapojených krabic, upozorní na nedostatky dřív, než se nastěhuje nábytek, prohlídne si všechno bez nutnosti demontáže ... Ach jo, sci-fi.  :'(

Jan Alin:
Citace: Radek Kroutil  20.08.2009, 22:32

Tak konkrétně tohle jsem snad v žádné PD neviděl. Skoro vždy v ní bylo napsáno např: výška zásuvek nad čistou podlahou 30cm, vypínačů 120cm.

To je právě důvod proč lidi většinou považují projekt za nutné zlo. On vlastně v takovéhle instantní formě nic neřeší jen tahá peníze z investora a ve skutečnosti někteří projektanti jen kopírují projekty s minimální změnou. Nic na tom nezměnil pokud vím ani nový stavební zákon a legislativa kolem něj. Už dlouho jsem neviděl projekt podle kterého by se dalo dělat, zato stále častěji vidím že projektant přijde až když je hotovo a něco zhruba nakreslí. RT je pak už jen ten nešťastník nakonec který se má rozhodnout jestli podepíše a dostane zaplaceno nebo bude brblat a bude nahrazen. Je to škoda protože od dobrého projektu se odvíjí kvalita celého díla.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana