Co přesně znamená pojem "vyrovnávání potenciálu"?
Georgis Fasulis:
Citace: potencial 08.08.2009, 16:49
Medzi dvoma bodmi by malo byt skoro rovnake elektricke napatie, vtedy bude skoro vyrovnany potencial a bude tiect prepojovacim vodicom vyrovnavaci prud podla ohmova zakona. Uplne vyrovnat potencial sa neda.
Co to je za nesmysl? Vašemu příspěvku za mák nerozumím. Mezi dvěma body může být (v jednom okamžiku) snad pouze jediné napětí!
Co je jediné, nelze srovnat! :o (dance)
potencial:
Citace: Georgis Fasulis 08.08.2009, 20:54
Co to je za nesmysl? Vašemu příspěvku za mák nerozumím. Mezi dvěma body může být (v jednom okamžiku) snad pouze jediné napětí!
Co je jediné, nelze srovnat! :o (dance)
To by sme chceli pri vyrovnavani potencialu. Ani na medenej platni medzi dvoma bodmi to nie je pravda. Pricinou su elektromagneti cke polia.
potencial:
Citace: potencial 08.08.2009, 16:49
Medzi dvoma bodmi by malo byt skoro rovnake elektricke napatie, vtedy bude skoro vyrovnany potencial a bude tiect prepojovacim vodicom vyrovnavaci prud podla ohmova zakona. Uplne vyrovnat potencial sa neda.
Oprava: Medzi dvoma bodmi bude vzdy nejaky rozdiel elektrickeho napatia a potencial nebude vyrovnany a bude tiect prepojovacim vodicom vyrovnavaci prud podla ohmova zakona. Uplne vyrovnat potencial sa neda.
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: potencial 08.08.2009, 22:43
Oprava: Medzi dvoma bodmi bude vzdy nejaky rozdiel elektrickeho napatia a potencial nebude vyrovnany a bude tiect prepojovacim vodicom vyrovnavaci prud podla ohmova zakona. Uplne vyrovnat potencial sa neda.
tuším, že se jedná o zmatení pojmů:
Rozdíl potenciálů = napětí
MiraP:
Citace: Vladimír Radimák 08.08.2009, 16:34
Není co dodat... dvě vodivé přístupné části se mezi sebou propojí, aby se mezi nima vyrovnal potenciál.
Rozdíl potenciálů je nepříjemný, 2 roky zpět jsem jí koupil mezi radiátorem a připojeným PC (jak, netuším). :-[ ;D
Něco podobného již jsem taky slyšel. Ale zajímalo by mě, co je příčinou vzniku rozdílných potenciálů na radiátoru a PC ? Ví to tady někdo ? Jak moc je to nebezpečné ? Mezi čím jiným se ještě podobné případy stávají ?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana