Existuje neaky sposob urobenia 3 fazovej zasuvky z jednej fazy ?

<< < (3/10) > >>

MareK Korchan:
Takze vazeny odbornici teraz ste ma dostali a ked ste ma uz odhovorili od danej veci by som sa opytal na par veci ale iba cisto teorticky:

Kebyze ma dom iba dvojfazove pripojenie (viem ze take nic nieje ale cisto iba teoreticky) trafo by nebolo potrebne kedze je medzi fazmi spominanych 400 V. Ako by sa spraval trojfazovy motor kebyze ho napojim len na dve fazy. rozkrutil by sa ? alebo by sa pouzil neako ten startovaci kndenzator.. a vlastne preco sa robia 3fazove vedenia ved ked som teraz nedavno zapajal na byte sporak ktory mal majitel s francuzka som ho pripojil iba na 2 fazy a co som cital nie kazda krajina ma rovnako dimenzovanu velkost napatia a pocet faz ?

Georgis Fasulis:
Marek K:
3 fázový motor má jmenovité vlastnosti (výkon, moment atd..) jen při připojení na 3 fázovou síť o daném napětí. Všechno ostatní je bastl.
Pro vás by bylo možné také řešení - frekvenční měnič s jednofázovým napájením (vstup - 230V 1f) a s výstupem - 3f 400V. Kouzlo tkví v dvojí přeměně enrgie - vstup se v FM vždy nejprve usměrní a pak se střídačem moduluje na cokoliv - v daném případě na 3 fáze o daném napětí s proměnlivou frekvenci.
Obávám se ale, že pro vaši aplikaci by to bylo asi zbytečně drahé, ale když seženete takový měnič od někoho se slevou, tak proč ne.

František Šohajda:
Měnič na motor 5,6 kW stojí jak 10 cirkulárek.??
Tam asi cesta nepovede...

Vladimír Radimák:
A co koupit cirkulárku na 230V?
Jen příklad:
7000,- bez dph - 1800W/230V/16A
jsou i levnější, bohužel i dražší...
Rozhodněte se sám jestli chcete něco bastlit, zvyšovat hodnotu přívodního jističe, nebo koupit takovou, která pojede na stávajicí rozvod. 8)

asd:
Citace: Lukáš Rotrekl  08.08.2009, 09:17

A propos 5,6kW motor v jedne fazi bude kolem 28A při účiníku 0,85. To máte přípojku 32A v jedné fázi? 

Jinak zřejmně i když nevím jestli pro tento výkon, bude možné koupit i frekvenční měnič se vzsupem 230V a výstupem 3x400.....no ale ta cena....

Který měnič zvládne při vstupu 230V mít na výstupu  3x400V ?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana