Musí mít nový dům v síti TNCS v rozvaděči pospojované všecky zeme?

<< < (2/5) > >>

Kamil Táborský:
Za vše co je zaplombované odpovídá distributor elektřiny. Nechápu jak mohl pracovník eonu něco tak bijící do očí zaplombovat. Je vidět, že se ani vůbec nedíval co plombuje.  To je podle mě na okamžité rozvázání pracovního poměru

Dušan Šnajdárek:
Před osazením elektoměru se nedělala revize elektroměrovéh o rozvaděče? U nás (okr.Přerov)ji distributor ČEZ před osazením elměru vyžaduje...Poc hybuji že by si revizní technik tohoto nevšiml... A ty vodiče jsou tam naházeny taky jak seno... (zle)

Štefan Beláň:
Citace: Michal Procházka  06.08.2009, 15:50

...Dle mého názoru jasně e.on :),  plomba je podle mě dostatečně důležitým artefaktem...
S pozdravem Michal Procházka

Citace: Kamil Táborský  06.08.2009, 17:28

Za vše co je zaplombované odpovídá distributor elektřiny. Nechápu jak mohl pracovník eonu něco tak bijící do očí zaplombovat. Je vidět, že se ani vůbec nedíval co plombuje.  To je podle mě na okamžité rozvázání pracovního poměru

Podle mne je to naprostý nesmysl.
Pracovníci distributorů pouze přijedou a osadí a zapojí elektroměr na připravené vodiče v odběrném místě, a někdy zkontrolují sled fází. Tím končí jejich pracovní činnost. Žádné další zapojování a kontrolu neprovádí. (no)

Za nepřipojený vodič PEN je dle mého názoru plně zodpovědná dodavatelská montážní firma, a hlavně revizní technik, který potvrdil žádost pro distributora nebo vystavil revizní zprávu na odběrné místo. Ten má povinnost zkontrolovat odběrné místo.  (zliskat)

PS: I v případech, že distributor provádí přípojku na své náklady, tak montáž přípojky končí na pojistkách v hlavní domovní skříni, tzv. HDS. Další část instalace za HDS již provádí dodavatelská montážní firma vybraná investorem.

Kamil Novák:
Citace: Štefan Beláň  06.08.2009, 20:18

Za nepřipojený vodič PEN je dle mého názoru plně zodpovědná dodavatelská montážní firma, a hlavně revizní technik, který potvrdil žádost pro distributora nebo vystavil revizní zprávu na odběrné místo. Ten má povinnost zkontrolovat odběrné místo.  (zliskat)

Přesně tak !
Ani bych se nedivil, kdyby dotyčný RT s tzv. "podpisovým právem" v tomto případě na místě vůbec nebyl.
I když vlastně v revíru E-on stačí jakýkoli RT.  :-\

Michal Procházka:
Mno, dle Vašich reakcí to to vypadá, že e.on tedy kontrolovat zapojení může, ale nemusí.  ?? Myslel jsem, svým laickým rozumem, že možností jak připojit dům je pouze několik a bláhově jsem doufal, že e.on ví, jak má dům být v daném případě připojen a zapojení ve skříni zkontroluje a skříň zaplombuje.  :-[

Ach jo... čeká mě tedy asi ještě zdlouhavá hádanice.

V našem případě totiž dodavatelská firma udělala rozvody ale dům jel ještě dlouho na elektriku stavby, protože jsme nebyli ochotni našemu "reviznímu technikovi" zaplatit navíc 1500 za odeslání dopisu na e.on, peníze za základní věci samozřejmě dostal. Tento revizní technik se na nás naštval a naši žádost odložil, takže se cca o 45 (!) dní zpozdila žádost na e.on (nám řekl, že to tak dlouho trvá běžně). Tento technik - přesně jak říká pan Novák - na místě v době připojování nebyl. Podle mě revizní technik jen zkonzultoval zapojení s elektrikářem stavby (hádám po telefonu).  >:(

"Je tedy zodpovědný revizní technik? Kdo má mít revizní zprávu? Majitel domu nebo developer stavby (bydlíme v řadovém domě)."

Máme domluveno osobní setkání s vedoucím reklamací e.onu, ten nám pravděpodobně podá vysvětlení, že za celou věc může revizní technik.

Nakonec ještě přikládám dopis, který jsem poslal e.onu: (norm)

Stížnost + reklamace pracovního příkazu XXXXXX ze dne 30.6.2009

Vážená paní, vážený pane,
   obracíme se na vás se stížností na nekvalitní práci Vašeho zaměstnance a jeho následné neprofesionáln í chování.
Dne 30.6.2009 nám váš zaměstnanec na základě pracovního příkazu XXXXXXX prováděl montáž dodavatelského zařízení – elektroměru do našeho rodinného domu, při kterém opomněl připojit PEN vodič. Elektroměr byl po tomto zapojení zaplombován Vaším zaměstnancem.
Protože po odchodu Vašeho zaměstnance jsme zjistili alarmující činnost našich spotřebičů, upozornili jsme na tento stav elektrikáře provozovatele stavby našeho domu, který byl přítomen na stavbě. Ten po návštěvě našeho domu a kontrole elektrospotřeb ičů okamžitě odhalil příčinu. Nezapojení PEN vodiče. Zatelefonoval ihned technikům EON.u, kteří zapojení provedli, Ti mu dovolili odplombovat elektroměr. Zástupce provozovatele stavby tedy odplomboval elektroměr, vyfotil stav a zapojil PEN. Vaši pracovníci po příjezdu zjistili svoji chybnou práci a elektroměr znovu (se zapojeným PEN) zaplombovali.
Po upozornění, že svou nekvalitní prací nám způsobili škody, neměli zájem toto řešit. Což považujeme u Vaší firmy, která si jistě zakládá na dobré pověsti, za šokující.

Z důvodu nekvalitní práce Vašeho zaměstnance nám vznikly škody na následujících zařízeních:
-   nabíječka k notebooku ASUS
-   reproduktory Creative - 2 sady
-   rádio Panasonic RXDS11 s CD
-   router 2 ks (A-Link, Zcomax)
-   2 ks přepěťové ochrany + instalace
-   domovní zvonek
-   optická část zesilovače Yamaha
-   Subwoofer Yamaha
-   ohořelé zásuvky
(http://picasaweb.google.com/prochy007/EOn?feat=directlink)

Prosíme vás o rychlé řešení této záležitosti a úhradu našich vzniklých škod.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana