Musí se jistit třífázový zásuvkový obvod jistit motorovým jističem?
Georgis Fasulis:
To Škriečka: Já nic o zákazu nepsal. Slovy "Nemá co pohledávat", jsem měl na mysli, že se to tak nedělalo ani kdysi, natož dnes.
Panu Beláňovi (poklona) za připomenutí. IJV = istič jednopólový - char vedení. IJM = istič jednopólový -motorový. Podobně trojpólové ITV a ITM.
Když se ale vrátíme k prvotní otázce, na kterou se ptal pan Michalica, musím znovu konstatovat, že jeho RT naopak nesmyslně zakazoval standardní řešení.
Miloslav Dunda:
Pane Hasala jištění kabele CYKY 3Cx1,5 v uložení "C" tj. pod omítkou, jak je uváděno a revizn ímu technikovi by to vadit nemělo. Pokud m u to vadí měl by to zdůvodnit - např. nevyhovující Zs. Ale poku ta vyhovuje není co měnit. Ale nerozuměl jsem výše zadané otázce - co měl revizní technik ma mysli s tepelnou ochranou? Zásuvkové vedení se jistí jako vedení ať je na to připojeno cokoliv a předřazený jistič nejistí připojený spotřebič.
Miloslav Dunda:
Překlep ITV. Alen on uvádí kabel CYKY 3x1,5 - to by byl IJM, ale jenom ve spec. zařízení, kde je jasné co na to je trvale připojení, n ikoliv u zásuvkových obvodů.
Miloslav Dunda:
A taky blbě ITM.
Petr Doležal nar.1969:
Jen bych chtěl dodat, že jištění 16A jističem vyhovuje pro kabel CYKY 3Cx1,5 pokud je uložen pod omítkou a to samostatně. Pokud by byl uložen souběžně s nekolika kabely, bylo by nutno zátěžový proud kabelu násobit koeficientem daným normou. Už při souběhu dvou kabelů tento proud klesne na hodnotu 11,9A a bylo by nutno použít jištění 10A
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana