Co moze sposobovat ked prudovy chranic nevypne pri spojeni na PE?
Peter Blazek:
Mam problem s prudovym chranicom TRACON 40A/30mA mam ho zapojeny podla prilozeneho obrazku. Pokial spojim L a PE odberom cca 40ma chranic spravne vypne. pokial skusim testovacie tlacitko chranic vypne. pokial spojim N a PE a odber cez chranic je cca 300W chranic nevypne ale po vypnuti testovacim tlacitkom vypne a uz nasledne nejde zapnut az po rozpojeni PE a N chranic mozem nahodit. Vie niekto poradit co moze sposobovat tento stav?
Petr Doležal:
Přidám dotaz. Znáte výrobky této firmy ?
http://www.cz.traconelectric.com/
štěpán škriečka:
Pane Blazek,
vypadá to, že ten chránič je vadný.Skuste takový malý test a to, že malý proud 30 až 100 mA/nejlépe ze zdroje s proudovým omezením, ale může to být i žárovková skoušečka/ nechte procházet přes svorky N vstupní a výstupní. Pokud chránič nevypne potom je téměř na sto procent vadný.Takto můžete odzkoušet i ostatní póly.Jedná se o orintační měření vybavení chrániče. U některých chráničů nelze zaměnit vstupní a výstupní svorky, dokonce jsem se setkal s chráničem kde se oproti označení od výrobce muselo provést zapojení s výměnou vstupu a výstupu, jinak chránič nepracoval spolehlivě.Je otázka jestli mohu věřit spolehlivosti výrobku, když ho musím zapojit jinak než doporučuje výrobce a třeba i neztratit záruku.
skriecka.s@seznam.cz
Pavel Ryšavý:
To: P. Doležal
Pokud se koukám na jejich katalog (pominu pravopisné chyby na webových stránkách) mám takový vlezlý pocit, že jsem to už někde viděl. Ale bylo tam nějaké jiné logo (Merlin Gerin, Phoenix Contact ..)
pokud si zvětším obrázky v katalogu, občas jsou loga a popisy v takových nepřirozených polohách..
Z prezentace této firmy mám nepříjemný pocit.
Pavel Rotrekl.:
Je možné, že do PE neutíká tak velký proud, aby chránič vypnul. Záleží i na tom, kde provádíte zkoušku spojení N a PE. Kromě toho, že zkusíte chránič vypnout proudem známé velikosti, jak píše pan Skriecka, můžete zkusit to, co zkoušíte, ale při větším proudu jdoucím chráničem. Ještě mě napadá jedna drobnost, asi to budete brát za hloupou otázku, ale pro jistotu: Těch 300 W jdoucích chráničem. Bylo to v jedné fázi ?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana