Jak provést rekonstukci rozvodu elektřiny nejlevněji, nejrychleji a nejčistěji?
Jan Alin:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 21.07.2009, 07:30
Chtěl bych být u toho, až budete firmu přesvědčovat, že jim zaplatíte až za dva roky ;D
Je to normální postup u větších zakázek pro firmy, tuším že běžně se zadržuje cca 10 procent na smluvní dobu nebo do konce záruky ale u rekonstrukce rodinného domu je to nesmysl od začátku do konce. ;)
Milan Karvánek:
Citace: Jan Alin 21.07.2009, 13:37
Je to normální postup u větších zakázek pro firmy, tuším že běžně se zadržuje cca 10 procent na smluvní dobu nebo do konce záruky ale u rekonstrukce rodinného domu je to nesmysl od začátku do konce. ;)
Je to lumpárna i u větších zakázek, vede to jen k celkovému předražování staveb obecně. každá stavební firma si to spočítá tak, aby byla na svém i bez těch 10% a když je náhodou nakonec dostane, tak to bere jako příjemný bonus.
Asi proto jsou stavby v Česku jedny z nejdražších na světě.
Jan Alin:
Citace: Milan Karvánek 21.07.2009, 20:11
Je to lumpárna i u větších zakázek, vede to jen k celkovému předražování staveb obecně.
Já tvrdil že je to běžné ne že je to v pořádku. O morálních aspektech tohoto postupu by se dalo určitě dlouho diskutovat a já bych nebyl jeho zastánce. ;) ;D
Dingo:
Vlastně úplně stejný postup by to byl, jako bysme si cokoliv na krámě koupili a 10% nezaplatili a zaplatili to až po uplynutí záruční lhůty a to jen tehdy fungoval-li by výrobek bezchybně a nebyl tedy v záruce opravován.
Zkuste to tak někde, schválně jak pochodíte (zle) :D ;D
Jan Alin:
Citace: Dingo 22.07.2009, 06:30
Vlastně úplně stejný postup by to byl, jako bysme si cokoliv na krámě koupili a 10% nezaplatili a zaplatili to až po uplynutí záruční lhůty a to jen tehdy fungoval-li by výrobek bezchybně a nebyl tedy v záruce opravován.
Tech 10% nepropadá když výrobek nebyl v záruce opravován ale je z něj odečtena částka kterou bylo nutno vynaložit na záruční opravu kterou dodavatel neprovedl přestože v záruční době měl :-). Tak takhle nějak vznikají klepy.
To že např. v nábytku zaplatíte zálohu obchodníkovi a on má peníze a vy zboží až za nějaký čas který trvá dodání nábytku nebo to samé chování u cestovních kanceláří vás nezaráží, vždyť je to úplně stejné jen z druhé strany.
Mě osobně se nelíbí ani jedno. >:D
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana