Proč může být u prodlužovacího přívodu s přepěťovou ochranou fáze v pravé zdířce?
Zdenek Hejčl:
To: Hasala
To byl jen příklad s čím se jistě každý elektrikář ve své praxi setkal.
Proto pozor na kutily domácí a kontrolovat a revidovat.
Miloslav Janoušek:
Proč to neponechat jako krásný český zvyk. Vždyť Angličané po vstupu do EU si ponechali svoji měnu, míry a jezdí pořád vlevo.
Stanislav Školník:
Mám dojem, že tento český zvyk bude trvat i nadále. Co je také doporučeno, že v objektu má být zapojení pracovních vodičů sjednocené.
Jenže někdy nejde jinak, než se přizpůsobit.
Právě jsem zapojoval zářivkové těleso ve kterém jsou vestavěny dvě zásuvky na 230v. Zapojení není možné jinak, než aby po zapojení byla fáze v pravo.
Jaroslav Kořínek:
Kutil domácí - člověk, který umí úplně vše a používání odborníků není Nutné ani potřebné, protože ON sám je dokonalost sama a nikdo nemá ze zákona právo posuzovat a kritizovat jeho provedené práce, úkony, názory, postupy a jiná zvěstva provedená tímto HOMOKUTHILUSS HOMUS
Petr Mužík:
Vážený pane Beláň, po přečetení této diskuze mi opravdu nezbývá nic jiného než reagovat...Výr az, který jste použil "morálně zastaralá" pro platnou normu mi připadá trochu přehnaný a hlavně zavádějící, protože si myslím, že norma je buď PLATNÁ a nebo NEPLATNÁ a navíc zapojení zásuvek se neobjevuje pouze v citované ČSN 332180 panem Sdelmajerem, ale i v normě ČSN 33 2130 čl. 2.3.3 cit.: Zásuvky musí mít ochranný kolík připojený na ochraný vodič. Jednofázové zásuvky se přiúpojují tak,aby ochranny kolík byl nahoře a střední (nebo nulovací) vodič byl připojen na pravou dutinku při pohledu zepředu - viz. též. ČSN 33 2180!! Mám k ní všechny plarné změny a zrušení tohoto článku v nich není.
Hlavně je podle mě hloupost říkat, že je nějaká norma morálně zastaralá pokud je platná!! Copak nepoužíváte ČSN 34 1390 pro hromosvody, která je ještě starší (z roku 1969) ?.
Petr Mužík
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana