Proč může být u prodlužovacího přívodu s přepěťovou ochranou fáze v pravé zdířce?
Jiří Fuksa:
To: pan Libor Cr.
Ještě vám nikdo nedal k úhradě veškerá zařízení, která jste vyhodil včetně např. ušlého zisku?
Pokud je mi známo revizní technik pouze porovnává skutečný stav s normovaným a o výsledku sepíše revizní zprávu. O likvidaci zařízení nebo jeho dalším používání rozhoduje jen a jen majitel - provozovatel.
Jiří Sedlmajer:
To Beláň
Žádal jste uvést normu a článek. A já, abych "neměl také mezery", protože to tak od lidí požaduji, jsem vyhledal a zde uvedl.
Též na školeních RT bylo na tuto normu upozorňováno,
a požadováno ji dodržovat,unás toto má platit stále!
Víte, že nám toto jednotné zapojení zásuvek Němci závidí! Proč,to snad nemusím vysvětlovat.
Rady o sledování norem atd. nebudu komentovat.
P.S Rád bych věděl, kdyby se stalo, jak byste prokurátora přesvědčoval, že platná norma je zastaralá a nemusíte ji dodržovat.To by byla velice cenná rada.
Libor Cr.:
To Jiří Fuksa
Nedal :) samozřejmě se vždy ohledně jakéhokoliv vyřazení , nebo opravy domluvím s majitelem, ale ještě se mi nestalo že by na bakelitových rozbočkách
někdo lpěl. Všichni jsou rádi, že se konečně někdo stará o jejich bezpečí
(rozbočky a prodlužovátky se často do dnes přehlíží a nekontrolují), u
bakelitových rozboček není výjimkou, že jsou přístupné kontakty, jsou
rozviklané, popraskané a i když jsou v pořádku (takových moc není) stačí náraz
a už jsou poškozené.
Ohledně fáze v zásuvce,
bych se přimlouval ať čeští projektanti, revizní technici, vedoucí pracovníci,
výrobci atd. požadují fázi na levé straně i kdyby norma uvedená Jiřím
Sedlmajerem nebyla už platná je tu povinnost mít fázi v celém objektu na
stejné straně, tak si myslím že je naprosto logické že bude na levé straně.
Jaromír Urbanec:
Nevím co má vědeckotechnic ká revoluce společného s tím, že nějaký Turek na práci v Německu není schopen dodržet jednotné zapojení zásuvek a mastí to tam všemi devíti způsoby a stavbyvedoucí ho donutí max k tomu, že dává zž na žlutý šroubek. A normy EU se tomu přizpůsobily. A my jak stádečko to tady máme dělat jak ti Turci. Modrý sem nebo tam, jako fáze jindy ne. Kdo má trochu úctu k řemeslu a posléze i elektrikáři, co přijde po něm na opravu neb úpravu elektroinstala ce nikdy tyto pravidla neporuší a modrý jako fázi nezapojí.
Mám tady ponorné 3-fáz čerpadlo od Sigmy se zalisovaným kabelem - zž, m, hn, č - co s tím? Volal jsem do Sigmy co to kupujou za kabely a on mi odpověděl, že v Itálii se zapojuje modrý jako fáze ať to tam dám taky a modrý z rozvaděče nechám volný, a že to žádné normě neodporuje. Co dělat? Teď zrušili i kabely A a budeme tu fázi na ten modrý muset dávat. Koupil jsem si 1km Ačka, ale do penze s tím asi nevydržím. :O(
Jaromír Urbanec:
Doufám, že jako morálně zastaralé předpisy a zvyklosti jste nezahodil i se zásuvkami s fází vlevo s černým (hnědým)vodičem i náš ypsilon?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana