Proč může být u prodlužovacího přívodu s přepěťovou ochranou fáze v pravé zdířce?

<< < (3/10) > >>

Štefan Beláň:
TO: SedlmajerNestačí mít jenom normu a vědět že je platná. Musíte se také zajímat o změny, dodatky a také nové normy, kde najdete to co vám evidentně chybí.

Jiří Sedlmajer:
To:Beláň a ostatní, k ČSN 332180, čl.6.2.2

Pokud existuje změna nebo zrušení tohoto článku, tak  prosím nás všechny informujte. Já vím pouze o tiskové opravě něčeho (zaten peníz asi 128Kč...)
A pokud tento článek platí, můžeme si dovolit jej ignorovat? To bych rád slyšel.
Sledovat normy a změny mě jako RT není cizí :)). Ovšem ... chybička se může vloudit, neboli NND!! (nikdo není dokonalý).

Libor Cr.:

Musím se zastat těch co vyřazují staré rozdvojky, já to dělám také, ale ne z
důvodu, že je obráceně fáze, staré rozbočky z bakelitu jsou málo odolné vůči
mechanickému poškození v drtivé většině jsou rozviklané a popraskané, můj názor
je, že takové rozbočky jsou nepřijatelným rizikem, když nová stojí kolem 40kč,
na revize si beru rovnou nové a staré bakelitové házím do koše.

Štefan Beláň:
TO: SedlmajerDiskuse o fázi vlevo nebo vpravo tady již proběhla. Doporučuji přečíst ČSN 33 2000-4-46 ed. 2 čl. 46N6 "Zásuvková spojení".P.S. Norma ČSN 33 2180 je z r. 1979 a proto je nutné ji pokládat za morálně zastaralou a pro dnešní dobu nesměrodatnou. Navíc fáze vlevo nebo vpravo neměla žádné konkrétní opodstatnění z hlediska bezpečnosti (český patent!).

Zdenek Hejčl:
Měl jsem v opravě prodlužovačku / tloukla na sekačce / ,  byla třívodičová, ale v zásuvce zapojeny dva vodiče. Vodič  PEN zapojen na kolík a proklemován se zdířkou vodič L zapojen správně, ale vodič N odštípnut. A doma měl  v zásuvce přehozen L s N. Co dodat, pozor na kutily jsou všude. Přikláním se proto k sjednocenému zapojování zásuvek.
P.S. sekačka domácí výroby a zasuvka venku bez chráníče.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana