Mohu nastražit na zloděje v zabezpečení garáže dostupných 230V?

<< < (10/11) > >>

Heinrich Freitag:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  07.07.2009, 07:50

Ono to možná souvisí s tím, že zloděj z garáže ukradne třeba 20l benzínu. Podle stávajícího zákona to není trestný čin, ale přestupek.

Toto je vylozena nepravda (spise blbost). Klicove je, ze zlodej prekona nasilim prekazku. Hodnota odcizene veci je samozrejme v tomto pripade nedulezita.

Pres to pravda je, ze nelze doporucit nastrazne systemy vedouci k usmrceni pachatele. Pamatuji si jeden pripad, kdy majitel rekreacniho objektu mel nastrazeny nejaky samostril, ktery usmrtil pachatele, ktery vnikl do objektu nasilim. V prvni instanci byl majitel odsouzen, ale v dalsi byl osvobozen. Pres to osobne letalni opatreni nedoporucuji, jelikoz pripadne vystreovani ci soudy by pro vas mohli znamenat urcitou ujmu (nervy, cas, naklady),  ktera prevysi hodnotu veci chranenych timto letalnim opatrenim.

Milan Hudec:
Zde pozor.
V případě střelné zbraně (upozorňuji: nejsou to jen palné),  nastupuje ZoZaS s taxativním vymezením.
V případě "vyhloubené díry s bodci" je právní zkoumání složitější.

Rudolf Souček:
Zahradu mi občas navštěvují kuny. Odpuzující spreje vydrží jen pár dní a tak jsem na některých místech u plotu na své straně dal prkna s hřeby, ale bez zjevného účinku. Nicméně pokud by se tam chytil i jiný "tvoreček" hrozil by mě nějaký postih?

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Rudolf Souček  27.05.2020, 18:02

Nicméně pokud by se tam chytil i jiný "tvoreček" hrozil by mě nějaký postih?

Popotahován byste byl určitě.

Zkoumal by se úmysl. Zda jste uvažoval výhradně o odrazení zvířátek nebo i loupežníka. Výsledek odhaduju na 50/50. Podle toho, jak se orgán činný v trestním řízení zrovna vyspí.

Václav Třetí:
V našem právním prostředí nelze příliš spoléhat na soudy, byl jsem svědkem situace, kdy souzený zloděj, devítinásobný recidivista v podmínce, dostal opět podmínku.

Zloděje si je třeba chránit, aby nám všichni nevymřeli

Bohužel, ke slušnému občanovi, který chrání svůj majetek, již nejsou soudci tak milí.

Mám známého, který má zadní plot u zahrady přisazený k lesu. S ohledem na to, že mu tam stále někdo lezl,  zrušil plot dřevěný a postavil mohutný zděný výšky 2,7m. Když mu tam opět někdo vlezl, nainstaloval na něj z vnitřní strany klasický elektrický ohradník na mohutných, dobře viditelných izolátorech s konzolami odsazenými ještě asi 20 cm do zahrady. Další lotr si sáhl a lekl se tak, že spadl zpět do lesa. Sice si nic nezlomil, ale zavolal si sanitku a nechal se odvézt do nemocnice na vyšetření. Měl pouze pár modřin a boulí, ovšem majitel zažil kolotoč trvající více jak dva roky a jen díky dobrému právníkovi neskončil v arestu.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana