Mohu nastražit na zloděje v zabezpečení garáže dostupných 230V?

<< < (8/11) > >>

Petr Doležal:
Něco podobného:
http://www.novinky.cz/koktejl/183690-curani-opilcu-na-dum-vyresil-majitel-zavedenim-elektrickeho-zarizeni.html

Martin22212:
Citace: king613  06.07.2009, 23:31

Mám zajímavý, pro mě neřešitelný problém.
Už poněkolikáté mi vykradli v Ostravě garáž a tak bych si ji chtěl zabezpečit takto:

do plastové krabice koupené u Janči (velkoobchod elektro) vyříznu díru a našroubuji v místě kde mám visací zámek (kladku). Tuto skříňku zavřu (asi koupím se zámkem) a na skříňce bude výstraha nedotýkat se el. zařízení pod proudem (zařízení je pod napětím, nikoliv pod proudem!)a nálepka s bleskem.
Jedná se o dřevěná vrata a kladka by nebyla jakkoli vodivě s vraty spojena a proto by nemohla uškodit ani vzdušná vlhkost, případně stříkající voda.
Zámek dám na 220V (v česku máme v sítí 230V, nikoliv 220V)a teď se ptám. mohu to takto udělat?
Co když to zloděj otevře, dotkne se a zabije ho to?
Budu vinný?

#117#
#105# Opravil jsem nesmyslnou otázku v předmětu!  (norm)

To by jste šel do chládku a to vám za to nestojí. Raději tam dejte niaké alarmy napřklad od jablotronu. Upozorní vás na zloděje nebo mají přímo zasahovku.
Podívejte se na:
https://damacom.cz/navody-a-rady/alarmy-a-zabezpecovaci-systemy-nejen-proti-zlodejum/

Jakub Drbohlav:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  07.07.2009, 07:50

Ono to možná souvisí s tím, že zloděj z garáže ukradne třeba 20l benzínu. Podle stávajícího zákona to není trestný čin, ale přestupek.

To si nemyslím.
"Vloupání je způsob spáchání trestného činu podle § 121 trestního zákoníku, kdy pachatel vnikne do uzavřeného prostoru lstí, nedovoleným překonáním uzamčení nebo tak, že při tom s použitím síly překoná jinou jistící překážku."
Následná krádež kanystru s 20l benzínu je pak kvalifikována jako krádež vloupáním a to je trestný čin vždy.

Fuk Tomáš:
Citace

§ 205
Krádež
(1) Kdo si přisvojí cizí věc tím, že se jí zmocní, a
a) způsobí tak na cizím majetku škodu nikoliv nepatrnou, (≥5.000 Kč - pozn. TF)
b) čin spáchá vloupáním,
c) bezprostředně po činu se pokusí uchovat si věc násilím nebo pohrůžkou bezprostředníh o násilí,
d) čin spáchá na věci, kterou má jiný na sobě nebo při sobě, nebo
e) čin spáchá na území, na němž je prováděna nebo byla provedena evakuace osob,
bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci.

Peter Lovacký:
Dalo by sa hovoriť o trestnom čine aj vtedy, keby dotyk na kľučku spustil šikovne umiestnený paralyzér?  :)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana