Jak správně realizovat základový zemnič pomocí zemnícího pásku?
Petr Hendrich:
Chystáme se stavět dřevostavbu s tím, že základy si budeme budovat svépomocí.
Zamýšlím se nad problémem se zemnícím páskem.
Náš budoucí domek bude mít půdorys o rozměrech 6x12m přičemž přední (6m) a jedna boční(12m), takové Lko, má už základový pás hotový(stála tam cihlová zídka, která měla základ 80cm hluboký z kvalitního betonu takže bude použitý.
Budeme dodělávat zbylé dva základové pásy.
Jak v takovém případě řešit zemnící pásek?
Řešil někdo z vás už takový problém?
#116#
Milan Karvánek:
Provedení zemniče pro dům jistě řeší projektová dokumentace v kapitole "elektroinstala ce".
Každá zodpovědná elektromontážn í firma disponuje dostatkem znalostí jak konkrétně takový požadavek projektu realizovat v praxi. Podrobnosti jsou uvedeny v ČSN 33200-5-54, dále je třeba brát v úvahu požadavky souboru norem ČSN EN 62305 (ochrana před bleskem).
Petr Hendrich:
Ano, v projektu to jistě bude. Jsme ve fázi kdy budeme projekt zadávat. Rád bych znal názor více odborníků abych mohl s projektantem jeho řešení nějakým způsobem konzultovat... Proto se vás ptám jestli má někdo z vás popřípadě nějaký konkrétní návrh... ;)
Milan Karvánek:
Konkrétní návrh je uvedený v zmiňovaných ČSN, rovněž každý elektroprojekt ant kreslí své projekty dle platných norem, nikoli dle vlastní libovůle, v čem je tedy problém? Nebo máte ve zvyku předem konzultovat se širokou veřejností receptůru na pečení rohlíků před jejich nákupem, či chemické složení pracího prášku, nebo podrobnosti realizace systému ABS u vašeho kupovaného auta?
Petr Hendrich:
;D ne to rozhodně ne. Jen jsem se zeptal jaké na to má kdo názory. Jestli to třeba není problém...Taky není projektant jako projektant tak jsem chtěl vědět jaké jsou možnosti...Na tom snad nic není. Myslel jsem že od toho je ta diskuze tady ne? Diskuze = diskutování... Nebo se snad pletu:)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana