Ako napraviť zabudnutú protikoróznu ochranu betón/zem základového zemniča ?
Kamil Táborský:
Myslím, že to není otázka na kterou nelze odpovědět. Lze na ni jistě odpovědět v pár větách a není třeba mně odkazovat na čsn. Místo této zprávy jste mě mohl napsat odpověd na mou otázku a byly bychom všichni spokojeni.
Vypadá to,že to asi udělám podle toho, co jsem napsal viz.výše..... :-\
IM:
Kontaktujte RT a zjistěte si zda závada umožňuje z hlediska bezpečnosti provoz zařízení. Pokud ano, řešte pouze sankčně s dodavatelem. Případné sekání betonu kolem pásku může mít větší korozní vliv než samovolná koroze. Příště si to pohlídejte.
Petr Doležal:
Já bych to zrobil takto:
1. Obsekal vedení v betonu do předepsané hloubky (přechod zem-beton)
2. Abych nezašpinil díru nátěrem použil bych na ochranu teplem smršťovací zeležlutou hadici či bužírku s vnitřním lepidlem, přetaženou do zeminy
3. z díry bych smyl prach
4. povrch vysekaného otvoru natřel řídkým tmelem na lepení venkovních obkladů, který má přísadu nějakých pryskyřic, ve funkci penetrace
5. tmel bych nastavil ostrým, katrovaným pískem a po částech díru zatmelil
6. Po zaschnutí ten tmelový flek přetřel i s okolním betonem něčím jako gumoasfalt a pod. Opět jako první řídká penetrace.
Poznámka: obyčejný beton se s betonem nespojí.
Milan Karvánek:
TO: Táborský> jenomže jestli Vy jste elktrikář to ví snad jen Pán Bůh. Proč si sakra myslíte, (a nejenom Vy) že by všichni starší elektrikáři měli na netu suplovat sebevzdělávání elektrikářské obce? A to ještě zcela anonymním zájemcům? A rozdávat rozumy a provádět osvětu u laické veřejnosti?
Mě zajímá skutečně jen spolupráce s živými elektrikáři (s ověřenou identitou), né virtuálními osobami. A osvětovou činnost mezi laickou veřejností přenechám rád státu, který si z mého výdělku bohatě ukrajuje, tak ať se o své ubohé občany stará, pokud uzná, že si každý laik má umět správně položit základový zemnič!
Martin H.:
Citace: Petr Doležal 22.06.2009, 09:47
1. Obsekal vedení v betonu do předepsané hloubky (přechod zem-beton)
....
....
Poznámka: obyčejný beton se s betonem nespojí.
Ďakujem za váš návrh, ale nepotešil ma, sekanie do základovej dosky je pre mna zatiaľ katastrofický scenár, preto hľadám iné možnosti. Vychádzate z toho, že betón sa s betónom nespojí, ale to je pravda hlavne v zmysle pevnosti spoja. V tomto prípade by to možno nevadilo, ide tu len o chemické procesy.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana