Jak chránit klimatizační jednotky před bleskem, dle staré nebo nové ČSN?

<< < (7/9) > >>

Jan Alin:
Já bych prosil diskutující aby se snažili do odpovědí nezanášet příliš emoce, drobné rýpnutí neškodí  ;),  ale pokud se začneme hádat tak to zase skončí bez řešení a bez názoru. Já bych to opravdu rád dotáhl do stavu kdy bude jasné jak se má projektant, montážník a RT zachovat v případě opravy střešní krytiny na paneláku a zateplení stěn. Stávající stav kdy firma zaplácne hromosvod do zateplení je hrozný ale oni nemají jinou šanci protože správné řešení které je zákazník schopen zafinancovat jim nikdo neřekne.

František Šohajda:
Nyní zpět na klimatizační jednotky-už vidím že nikdo neřekne tak a tak a basta.:!
Dopadne to tak, jako vždycky, udělá se ochrana podle staré normy a bude se
tvářit že to bylo provedeno v době platnosti ČSN 34 1390...a reviznímu techniku nezbute nic jiného než napsat že to revidoval podle 34 1390!

Jan Alin:
Citace: František Šohajda  19.06.2009, 10:32

Nyní zpět na klimatizační jednotky-už vidím že nikdo neřekne tak a tak a basta.:!
Dopadne to tak, jako vždycky, udělá se ochrana podle staré normy a bude se
tvářit že to bylo provedeno v době platnosti ČSN 34 1390...a reviznímu techniku nezbute nic jiného než napsat že to revidoval podle 34 1390!

Pokud to pojmete jako opravu nebo doplnění stávajícího hromosvodu tak by to mohlo být i v pořádku. Vždyť pokud vám zrezne okap a vy doplníte nový a delší tak ho taky jen znovu pospojíte i když doplníte delší. Já zatím jiné řešení nevidím.

Škoda že dnes není nikdo kdo by mohl vydávat závazné stanovisko, vše končí u soudu a tam se rozhoduje dle jiných pravidel.

Jan Hájek:
Citace: Jan Alin  19.06.2009, 10:46

Škoda že dnes není nikdo kdo by mohl vydávat závazné stanovisko, vše končí u soudu a tam se rozhoduje dle jiných pravidel.

Ono to stanovisko, které obdržíte v okolních státech také nemá právní závaznost, jen je to o tom, že pokud v Maďarsku prof. Berta řekne, je to tak a tak, tak nikdo, opakuji nikdo, kdo je odborně na nižší úrovni toto řešení nenapadne. Potud autority, které se v tomto státu prostě nenosí. Doporučuji zúčastněným zabrousit na fóra v Polsku nebo Německu.
No a pak stačí vytvořit skupinu z takovýchto autorit, která vydává vyjádření k jednotlivým případům, samozřejmě za úplatu.
V současné době si pojišťovny pro audity FVE berou raději zahraniční společnosti.

Včera jsem zažil palác z konce 17 století v extra historickém prostředí. LPL II, svody bylo možné realizovat po 12-15 metrech. Nejlepší na tom bylo, že projekt zpracoval Pan Projektant v roce 2005, vzhledem ke kvalitě návrhu se v projektové dokumentaci změnilo pouze označení norem. Doplnily kóty s dostatečnou vzdáleností a k technické zprávě doplnila analýza rizika.

Jaroslav Ratiborský:
Citace: Jan Hájek  19.06.2009, 15:42

Ono to stanovisko, které obdržíte v okolních státech také nemá právní závaznost, jen je to o tom, že pokud v Maďarsku prof. Berta řekne, je to tak a tak, tak nikdo, opakuji nikdo, kdo je odborně na nižší úrovni toto řešení nenapadne. Potud autority, které se v tomto státu prostě nenosí. Doporučuji zúčastněným zabrousit na fóra v Polsku nebo Německu.
No a pak stačí vytvořit skupinu z takovýchto autorit, která vydává vyjádření k jednotlivým případům, samozřejmě za úplatu.
V současné době si pojišťovny pro audity FVE berou raději zahraniční společnosti.

Včera jsem zažil palác z konce 17 století v extra historickém prostředí. LPL II, svody bylo možné realizovat po 12-15 metrech. Nejlepší na tom bylo, že projekt zpracoval Pan Projektant v roce 2005, vzhledem ke kvalitě návrhu se v projektové dokumentaci změnilo pouze označení norem. Doplnily kóty s dostatečnou vzdáleností a k technické zprávě doplnila analýza rizika.

Diskutujeme o klimatizačních jednotkách na střechách objektů a ne o autoritách (dobře placených ) a ne o palácích z konce 17.století.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana