Ako má byť prevedené uzemnenie motorov, uvedenie na spoločný potenciál?

<< < (3/5) > >>

Miroslav Macek:
Citace: Miroslav Závodský  22.06.2009, 13:44

Vyššie vzdelanie nemám. Len prosím diskutujúcich o radu. Takže konkrétny prípad.
Zobrete 690V sústavu TN-C ,  motor 780kW, a vonkajšie vplyvy nebudem celé uvádzať, iba vodu AD3. Berte to ako uzavretú halu. Sú dve uzemňovacie sústavy, nakoľko rozvodňa je samostatný objekt a technológia /hala/ je vzdialená cca 30m. Počítam, že tie sústavy sú navzájom v zemi prepojené. Počítajme pohon od rozvádzača 60m. Skratový prúd Ik3max 89kA.
Ako mi vyratáte, či mám, a ak áno, tak akým vodičom vylepšiť impedančnú slučku?
Budte prosím konkrétny, keď sa to dá vyčítať jednoducho v normách.

To je trochu neobvyklá konfigurace.
Jste si jist tou soustavou TN-C ? A není  náhodou motor napájen přes softstartér nebo frekvenční měnič ?

Jirka Š. Svejkovský:
Spíš to bude TN-S bez vodiče N (L1/L2/L3/PE)

Milan Karvánek:
vliv AD3 - prostor zvláště nebezpečný > stupeň ochrany "doplněná" > volím dle ..4-41 / 411 + 415.2 > realizace v ..4-41/415.2 > volím vodič dle ..5-54/544

...s nárokem, že se mohu mýlit, není to můj projekt, nic o něm v podstatě nevím.

Miroslav Závodský:
Citace: Miroslav Macek  22.06.2009, 14:07

To je trochu neobvyklá konfigurace.
Jste si jist tou soustavou TN-C ? A není  náhodou motor napájen přes softstartér nebo frekvenční měnič ?

Sú tam aj meniče aj SS.
Ako pise p.Švejkovský. Ospravedlňujem sa. V rýchlosti som spravil chybu. Rozvádzač je samozrejme TN-C-S bez využitia N vodiča.

Je rozdiel, čo sa týka výpočtu vylepšenia impedančnej slučky, či to je napájané z FM, alebo zo SS?

Miroslav Závodský:
Citace: Milan Karvánek  22.06.2009, 17:37

vliv AD3 - prostor zvláště nebezpečný > stupeň ochrany "doplněná" > volím dle ..4-41 / 411 + 415.2 > realizace v ..4-41/415.2 > volím vodič dle ..5-54/544

...s nárokem, že se mohu mýlit, není to můj projekt, nic o něm v podstatě nevím.

Vážený pán Karvánek, presne týmto postupom som na to išiel aj ja. Ale nakoľko pri tak veľkom skratovom prúde mi vyšlo, že by som to musel prizemniť 1-YY240  a nevedel som kde ho pripojiť na motor, začal som nad tým uvažovať.....

Buď som sa niekde zamotal v tých normách, alebo fakt neviem...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana