Co to je "Mášova souprava" ?

<< < (5/10) > >>

Jan Alin:
Citace: Ladislav Koštejn  12.06.2009, 12:31

To Alin:
To jsem si naběhl, že jsem tam tu přílohu vůbec dával  :'( (norm) to zase bude šťourání!

Já nechci šťourat, jen mě to pobavilo  ;)  o:-).

Ladislav Koštejn:
To Svejkovský:
Přístroj je pravidelně kalibrován.
Máte možná pravdu, že to jsou hausnumera, ale co tam tedy mám napsat přece si to nevycucám z prstu, když mě to přístroj ukáže tak to do zprávy napíšu nebo mám napsat toto "impedandece ochr. obvodu je cca 0,5 Ohmu
+ - 1 Ohm

Jirka Š. Svejkovský:
Program Sichr neuvádím, protože rozhodně není "autorizovaný".

LicenceSichr.t xt:
Citace

4. Přesto, že program byl ve firmě OEZ s.r.o. pečlivě přezkoušen a ověřen i v projekčních organizacích, musí uživatelé akceptovat rizika spojená s jeho používáním a to předně s ohledem na nespecifikovan é vnější vlivy.

Program navíc pracuje pouze s přístroji OEZ, pro ostatní by se používat neměl. Ale to mi nevadí (sám ho často používám).

Spíš bych viděl problém s těmi pseudohodnotam i impedance (0,02 Ohm). I když je fakt, že pro pojistku 100A gG vám vyjde impedance <0,36Ohm (nebo 0,2 pro 0,4s),  takže to tam tolik nevadí.

Fuk Tomáš:
Citace: Ladislav Koštejn  12.06.2009, 12:31

Každý dělá svoji práci jak nejlépe umí!
Nevím co je špatného na SICHRU?
Když Vám projektant vytvoří projekt pomocí nějakého programu, který je autorizovaný,  tak to taky berete.

Tím chcete naznačit, že jste si SICHR koupil, včetně záruky výrobce za případné chyby výpočtu, a že veškeré výpočty platí obecně (potvrzeno výrobcem),  bez ohledu na to zda se jedná o výrobky OEZ či nikoli?

Je totiž určitý právní rozdíl mezi velmi užitečnou šikovnou a praktickou pomůckou, a měřidlem s cejchovním atestem dle zákona o metrologii.

P.S. kolega Svejkovský byl rychlejší :-)

František Bernard:
Přístroj Profitest 0100S používám pro jištění do cca 125A. Nepíši žádné hodnoty pod 0,13 ohmů. Pro větší In jištění používám přístroj Zeroline 60. V nejmenovaném dopravním podniku v Praze leží mnoho zpráv o revizi s naměřenými impedancemi 0,03 až 0,05 ohmů. Přejímací komise toto převzala. Běda ale, pokud byl žlutý proužek na zemnící pasovině větší o milimetr než měl být. Při jištění paralelních kabelů od 400A výše používám také program Sichr, nelze již provést měření s běžnými prostředky.   

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana