Co to je "Mášova souprava" ?
Ladislav Koštejn:
To kolega Kadlec:
Už chápu jak jste to myslel.Mě to připadalo jako výtka že jsem něco zapoměl "sorry". :-[ :-[ o:-)
Takže pokud to tak vidím v roce 1975 jste už revidoval a já byl ve "druháku"!
QU 130 jsem měl jen chvíli a vím že byla dost "hrubá" IBPák nás vždy varoval abychom do revize nepsali hodnoty jako 0,02 že to je neměřitelné tím to přístrojem.
Poté jsem měl (nevím přesně, snad?) PU 170 analog ten už byl přesnější. ;)
Ladislav Koštejn:
NULOMET:
Cituji z knihy "Revize el. zařízení a hromosvodů" rok vydání 1968:
Toto nebezpečí vylučuje přístroj Nulomet , určený pro měření odporu obvodu vypínacího proudu v el. zař. chráněných ochrannou nulováním.
Do vypínacího obvodu se opět zavádí proud zapojením přístroje mezi živou část některé fáze přívodu k el. zař. a jeho nulovanou kostrou. V přístroji je vestavěn usměrňovač a odpory omezující měřící ss proud nejvýše na 15 mA.
Tímto proudem vytvořené úbytky napětí neohrozí obsluhu úrazem ani při nedokonalém větším odporu v obvodu vypínacího proudu( např. při přerušeném PEN vodiči).Sníženou hodnotou měřícího proudu na 15 mA se neprověří tak spolehlivě dokonalost styků vypíncího obvodu, neboť např. zeslabený průřez vodiče obvodu nebo pouhý bodový styk se tu neprojeví jako závady.Konstru kce přístroje však sleduje předevší bezpečnost při měření.
Na nedokonalost styků přístroj reaguje obvykle chvěním ručičky.Přístr oj ukazuje na stupnici též jmenovitou hodnotu pojistky, která se při poruše proudem v obvodu ještě přetaví.Tyto hodnoty je nutno korigovat podle předepsaných hodnot vypínacích proudů.
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Ladislav Koštejn 12.06.2009, 10:05
... hodnoty jako 0,02 že to je neměřitelné tím to přístrojem.
Trošku si rejpnu: tato hodnota je dnes měřitelná čím? ;)
Jinak v roce 72 jsem byl taky ve druháku. Ve školce.
Ladislav Koštejn:
To Svejkovský:
PROFITEST 0100 S mě to na display zobrazil už móóc krát zvlášť u hlavních rozvaděčů u nás v bývalé ČKD H.K. nulák přizemněn skoro na každém metru.
Nevěříte? Věřte! ;) (dance) :P
Ladislav Koštejn:
To Svejkovský:
Abyste mi věřil.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana