Jak přesně zemnit plechový kabelový žlab?
Pavel Kráľ:
Citace: Štefan Beláň 11.06.2009, 15:35
TO: Miroš (jednicka)
Tak přesně se to má dělat, jak to děláte Vy. (poklona)
PS: Připojení nosné konstrukce (žlabu) k ochrannému vodiči je nutné pouze v případech, kdy uložené vedení nn nemá izolaci ve třídě ochrany II., a tu májí z 95%-100%% všechna vedení používaná k ukládání na povrch.
Prosím vás pán Beláň, odkiaľ máte informáciu alebo ktorá norma hovorí, že je nutné pospájanie pokiaľ nn vedenie je v triede ochrany II.
Ďakujem vám za informáciu.
Štefan Beláň:
Citace: Pavel Kráľ 13.06.2009, 10:28
Prosím Vás pán Beláň, odkiaľ máte informáciu alebo ktorá norma hovorí, že je nutné pospájanie pokiaľ nn vedenie je v triede ochrany II.
Ďakujem Vám za informáciu.
No kde jinde než v normách. :)
1) ČSN EN 61140 ed.2,
2) ČSN 33 2000-4-41 ed.2, čl. 412.2.4
3) ČSN 33 2000-4-47, čl. 471.2.2
...a dále ve všech souvisejících předpisech.
Miroš Jan:
TO: Pavel Král
To ste asi špatně pochopil. Pokud je kabel ve II tř. izolace, a je uložen v MARS žlabu, není nutné MARS žlab připojovat k potenciálu PE, (PEN).
(norm)
Štefan Beláň:
TO: Miroš
(poklona) Úplně jsem přehlédl, na co se kolega Král ptal, a že je to obráceně a chybě, než jsem se ve skutečnosti vyjádřil já. :)
David Nejedlý:
Tak nyní řeším obdobnou věc, pod stropem haly ve výšce cca 3m jsou U profily, které nesou žářivkové svítidla.V křížení profilů jsou tyto profily od sebe asi 30cm(nejsou vodivě spojeny). Což je současně přístupné dotyku 33 2000-4-41 ed.2 čl.415.2.1 a není zbudováno doplňující pospojování. Jak na tento případ se koukáte vy ? Jen doplňím že příčné profily jsou chyceny k traverzám
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana