Nemohu se orientovat v záplavě materiálu, co mám zvolit?
Jindrich Vosmik:
Mam jednu otazku. Jaky material brat ci nebrat. Potrebuju tedy komplet
proudove chranice bud S nebo G trifazove (jeste presne nevim) proudove chranice "normalni" jednofazove plno jisticu plno zasuvek a spinacu. Pokud mozno co nejplossich z duvodu montaze do panelu. a nejake svorky. Asi WAGO. bleskojistky a prepetove chranice spise rovnou trifazove. Pochopitelne preferuju CZ vyrobky, ale neznam jejich kvalitu. Nasel jsem pouze OEZ a Krompachy. Zajima me, zda jsou kvalitni, ci co byste vy majici zkusenosti z praxe doporucovali ci spice v zadnem pripade nedoporucovali a k sobe domu nikdy nenamontovali.
Jiří Špelec:
Co to máte za termíny? Vy asi nebudete z oboru, že? V diskuzi se nemůžete ptát na zkušenosti s takovou hromadou materiálu! Nevím proč zrovna "pochopitelně" preferujete české výrobky, stejně tak jako nechápu proč by české výrobky neměly být kvalitní. Krompachy jsou na Slovensku. No možná se zbytečně vyčerpávám, nechápu to vaše zadání. Chcete všechno a nic... :-(
Martin Šedivý:
Pan Vosmík podruhé! Spojte se s elektrikářem, nebo projektantem a ti vám určitě navrhnou nejaké řešení. Jestli jim ale nebudete opět důvěřovat, zajděte si do nejbližšího obchodu, kde vám nabídnou materiál a taky budete vědět co to stojí.
Georgis Fasulis:
To Vosmík: Tato vaše otázka nepatří do tohoto "ostrova". Měl jste ji dát do montáží a myslím si že, co člověk to jiná odpověď na váš dotaz. Abyste neřek, že jsme na vás zase zlí, tak tady je moje odpověď:
proudové chrániče - Moeller (dříve Felten, pak je Moeller schlamstnul)
plno jističů - Merlin Gerin (Schneider Electric)
plno zásuvek a spínačů - ABB, Legrand
nějáké svorky - Wago asi jo
bleskojistky a prepetove chranice spise rovnou trifazove - Saltek, Phoenix contact
a tisíc dalších dobrých firem.. :-)
Otakar Dosbaba:
No, věřím tomu, že se občas v regálech mega-super-hyper marketů objevují pěkné "ksindly", počínaje krátkoživotnos tními jističi, požárutvornými adaptéry a konče např. prodlužováky, s vidlicí vizáže pro použití k zařízení tř.I a zásuvkou s umělohmotnou replikou ochranného kolíku. Ten mi byl totiž jednou nabídnut za účelem přívodu napájení ozvučovací aparatury. Odkud tato rarita pocházela, jsem se dozvěděl od hrdého majitele hospody, který je v nějakém tom hyper.. prý velmi levně koupil. Tato síť prodejen není sice hlavním zdrojem zboží el. montážních firem, stalo se mi ale, že byl potřeba rychle sehnat jistič v neděli odpoledne a tak super-hyper bylo jediné řešení. Na druhou stranu si ale myslím, že častější antireklama zmetků by přece jen mohla vést alespoň k jejich částečné eliminaci. Zde by zkušenosti instalačních firem byly velkým přínosem.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana