Uzemnit rackovou skříň či nikoliv?

<< < (3/4) > >>

Jaffa:
Prebehol som si čo sa v tejto diskusií písalo a mal by som takú doplňujúcu otázku je možen rack v ktorom je UPS Cisco switch atď. uzemniť o bleskozvod .

Vladimír Radimák:
Bohužel, jsem jednou řešil stejný problém  :'(,  skříň RACK, v technické místnosti školy, hned mezi sborovnou a ředitelstvím. Dokončená instalace všeho, díry zaházené, vymalováno, nový koberec...a kde se vzal, spíše nevzal - chyběl zž-vodič. Pracně jsme museli vyřezávat slabounkou rýhu až k rozvaděči na chodbě. Od té doby vím, že ke každé plechové bedně raději dotáhnout pospojování, než pak dělat práci znova. (zle)

Jaffa:
No hej, ale to nerieši moje dilema .
Či je to možné podľa predpisov .
Za druhé či je to vhodné z hladiska praxe.
Ja som zodpovedný za to čo je v skrini a nebudem chvala bohu ja ten kdo bude sekať.
 :) .
Ide mi o to že mi to mistny elektrikár navrhol.
Síce som aj ja vyštudoval elektriku slaboprúdar, už sa jej toľko nevenuje a keď tak tak dost nižšie prúdy a napatia .  ;)
Ďakujem za rady.

Vladimír Radimák:
Jestli mohu trochu fantazírovat, tak jestli v okolí toho rozvaděče máte jiné kovové součásti (topení, jiné rozvaděče atp.),  rozhodně pospojovat, už kvůli potenciálu.
Jinak nevěřím tomu, že by výrobce neudělal místo pro připojení ochr.vodiče, dost často se setkávám, že jsou i na dveřích a rovněž označeny značkou.
Ale jak už tady v článku padlo, záleží na vás zda budete čekat na ortel RT, nebo použijete nějakou nenápadnou lištu a ten kus vodiče tam natáhnete.

Edmund Pantůček:
Vážený pane, asi si děláte legraci nebo si někdo udělal legraci z vás. Proberte prosím ustanovení ČSN EN 62305 stejně jako norem vztažených k EMC modulů, a dojdete k závěru.¨

S přátelským pozdravem - máte-li v autě motor pak jsou brzdy zbytečné, jelikož motorem se dá také brzdit. A riziko že vám do cesty vběhne dítě, srnka nebo kámen - to je v promilích. Zkuste prosím zvážit úsporu (tuhost karoserie, můžete jezdit ve velorexu, airbagy, pásy, atdatd)

Proč xakru u elektriky spoříte a u ostatních činností utrácíte, když obecné riziko zde i onde je stejné?

Odpověď nabídnu - u auta je to naše malinkaté ale osobní riziko. Ta ostatní nejsou asi tak nějak naše  (dance)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana