Může se zemní jímací soustava bleskosvodu spojovat s místním uzemněním?

<< < (2/4) > >>

Miroslav Macek:
Podle mého názoru není příliš ideální svádět blesk do podlahy domu (a nikam jinam).
Myslím, že pokud se výboj svede na zemnící tyče vně objektu (vzájemně propojené obvodovým páskem),  je to lepší řešení.
Uzemnění v železobetonu lze současně použít pro napájecí soustavu elektro a obě soustavy na vhodném místě propojit - buď přímo nebo přes jiskřiště (podle místních podmínek).

petr7:
Dobře tak radši ten pásek do toho základu dáme aby byl klid.

Co se týče svárů tak je pro jistotu děláme 20 -25cm dlouhé jen pro sichr. Od projektanta mám že 10 násobek pro statiku a dané zatížení bohatě stačí (nedělám bytovku jen malý RD v řadovce).

Z hlediska vodivosti jsou to vlastně v zemi 4 ucelené okruhy roxoru 12mm o délce každého okruhu 34m které jsou po 5m mezi sebou provařené Takže kdyby nějakej svár byl nedejbože divnej tak si to najde cestu dalšíma 3 možnýma roxorama. Teď když tam přidám ještě dolů ten pásek tak snad budu klidný.. (ta animace je výborná,  takhle to ale asi nepůjde,.. mám v projektu základ z šalovacíhc tvárnic.. tam to na vejšku asi nedám...) jinak FeZn vnějiší svody jistě udělám, žádný schovávání.. se nemám za co stydět.. :)

Teď mám blbej dotaz jak se mi bude chovat třeba signál z mobilu, rádio nebo wi-fi? Faradayova klícka by musela být izolovaná tohle je přizemněný až až,  nebo se pletu?

Jaktože nepotřebuji žádný hromosvod? vždyť na střeše žádný roxory nebudou..
A pane Hájek vím že jste se účastnil projektu kníška pač sem vás tam poznal na fotce takže určitě víte že není to hromosvod ale Bleskosvod..  ;D  Hrom nikomu nic neudělá :) .. Doufám  :D

To Macek: takže můžu tohle s tím páskem použít jak pro bleskosvod a na roxor tedy napíchnout zem z PE můstku.. to by bylo fajn

Jan Hájek:
Citace: petr7  20.05.2009, 16:48

A pane Hájek vím že jste se účastnil projektu kníška pač sem vás tam poznal na fotce takže určitě víte že není to hromosvod ale Bleskosvod..  ;D  Hrom nikomu nic neudělá :) .. Doufám  :D

Nedrážděte hada bosou nohou >:(
Diskuze na téma
Jsem ortodoxní hromosvodář.

Fuk Tomáš:
Citace: petr7  20.05.2009, 16:48

Hrom nikomu nic neudělá :)

Znáte povídku Jaroslava Haška Fialový hrom?

Petr7:
Ok ok,.. nestřílet vzdávám se, nikomu na koule chytat nebudu ,  slibuju..  ;D

Pane Fuk nečetl a  možná že bych měl co? .)

Zpět k tématu, je můj závěr s tím uzemněním PE správný? Je to pro mě důležité.. než to zaliju všechno betonem..

Dále  co signály GSM a WiFi

a jaktože nepotřebuji žádný hromosvod? vždyť na střeše žádný roxory nebudou..
nechápu to..

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana