Může se zemní jímací soustava bleskosvodu spojovat s místním uzemněním?

<< < (4/4)

Petr7:
 (poklona)  za odpovědi.
Jestliže mám půdorys domu 10x12m tak vlastně stačí ještě přez kari síť  uprostřed plochy základu natáhnou jeden fezn drát 10mm (?) a vytvořím vlastně z pásku a drátu takovou osmičku.  Napojenou na plochu roxorového aromování chápu to dobře?

No a pak jen vyvedu dráty vně základového pásu na 2 protilehlých rozích.
Já nechci radši použít jako svodič ze střechy aromování.. ze dvou důvodů..
1) bojím se..
2) vytvoří to tepelné mosty v zateplené fasádě a já si dělám nízkoenergetic ký dům..

Ohledně hustoty faradayovy klícky to vypadá že to nebude takový problém.. i kdyby jsou tam okna a dveře těma se dovnitř něco dostane.. bohužel v rozích to bude se signálem horší.

S tím tepelným namáhání drátu při vaření je to svatá pravda.. holt ta síť tam bude jen jako doplněk.

Pánové  (poklona)  vám, pomohli jste.  :)

Valter Mayer:
Citace: Petr7  21.05.2009, 19:25

Jestliže mám půdorys domu 10x12m tak ... dráty vně základového pásu na 2 protilehlých rozích ...
... nepostačují.

Při 10x12m vám vyjde obvod 44m. Pro LPZ III je potřeba osadit svody ve vzdálenosti max. 15m. Tudíž alespoň 3.

Petr 7:
aha on se bere vzálenost po trase svodiče a ne mezi svody... tak to jo, tak dám svod do každýho rohu domu a bude...

Teď se projevím jako totální neznalec .. odpor mezi svody které jdou do země má být min kolik. a v jaké vzdálenosti se má měřit zemní odpor 1 svodu proti zemi?
Tohle nás učily naučňáku ale to je dlouhej čas co jsem z něj :) Od tý doby sem hromosvod neviděl. Mám nějaký..ehm vzpomínky ale raději bych čerstvá fakta... :)

Fuk Tomáš:
Citace: Petr 7  23.05.2009, 20:31

aha on se bere vzálenost po trase svodiče a ne mezi svody...

Bere se vodorovná vzdálenost mezi svody.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana