Jak přizemnit anténní stožár?

<< < (8/9) > >>

Fuk Tomáš:
Citace: Miroslav Macek  24.05.2009, 14:44

Použije-li se při projektování oddáleného jímače metoda ochranného úhlu dle ČSN EN 62305-3, vychází např. pro 2m stožár antény výška oddáleného jímače dost malá cca 2,2m až 2,4m

Málokdo si staví 2m anténní stožár na zemi. Pokud ho dáte na hřeben sedlové střechy, tak vám vyjde větší délka oddáleného jímače.

Miroslav Macek:
Citace: Fuk Tomáš  24.05.2009, 20:56

Málokdo si staví 2m anténní stožár na zemi. Pokud ho dáte na hřeben sedlové střechy, tak vám vyjde větší délka oddáleného jímače.

Pro případ, který zde uvedl p.Fasulis, vychází potřebná výška oddáleného jímače (podle ČSN EN 62305-3) tak, jak jsem uvedl výše. Nebo vám vyšlo něco jiného ?

Fuk Tomáš:
Citace: Miroslav Macek  24.05.2009, 22:08

Pro případ, který zde uvedl p.Fasulis, vychází potřebná výška oddáleného jímače (podle ČSN EN 62305-3) tak, jak jsem uvedl výše. Nebo vám vyšlo něco jiného ?

Podle čeho jste vypočetl potřebné oddálení jímače, a kolik vám vyšlo?
(z toho se pak odvíjí min. délka jímače).

Miroslav Macek:
Citace: Fuk Tomáš  24.05.2009, 22:17

Podle čeho jste vypočetl potřebné oddálení jímače, a kolik vám vyšlo?
(z toho se pak odvíjí min. délka jímače).

Pan Fasulis uvedl, že použil material firmy D. Předpokládám, že tam dal nějakou z těch typových distančních tyček. Ten odstup jímače od antény můžete uvažovat cca 0,5m.

Fuk Tomáš:
Citace: Miroslav Macek  24.05.2009, 22:28

Pan Fasulis uvedl, že použil material firmy D. Předpokládám, že tam dal nějakou z těch typových distančních tyček. Ten odstup jímače od antény můžete uvažovat cca 0,5m.

I mně vychází odstup 0,5m jako přiměřený,  pokud celková výška objektu (bez antény) je skutečně jen 4m (což se mi zdá nějak málo, tak nízkých domečků moc nevídám).
Pak skutečně metodou valivé koule R=45m vychází min. převýšení oddáleného jímače 0,29 m a metodou ochranného úhlu 0,21 m (pro LPS III.)

Mimochodem, já na své střeše mám oddálení 2m a převýšení 2,5 m, což je o 0,5 m více, než by požadovala metoda valivé koule R=20m.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana