Jaká je rozumná rezerva modulů v rozvaděči?

<< < (7/12) > >>

Michal Kolesa:
Než to admini přesunou do archivu tak to stejně "vysají",  tak si tu v klidu můžeme povídat o plavání žen

Moderátor: jak je ctěná libost, vyluxováno :-)

sniper 76:
No, mi mistr vždy tloukl do hlavy několik věcí.
1/dělej instalaci tak, aby byla přehledná a intuitivní - předvídatelná.
2/proč si myslíš, že jsou na tom jističi číslice 1,3,5?!
Možná, že jsem šťoural, ale 2x3 dráty CY6 by situaci vyřešily a bylo by to vše stejné. Ale jinak proti tomu rozvaděči nemám vůbec nic, navíc tu nejsem od toho abych hodnotil práci jiných, jen mě to zajímalo. TEČKA

Robert Vozka:
To Sniper: Je pravda, že tu postrádám "Galerii rozvaděčů".
Na jedné straně se tu skoro všude píše, že je to výrobek a tak by se v "ňom" neměl nikdo hrabat, na druhou stranu by to mohl být zdroj ponaučení (jaké svorky se jak používají, jak kdo řeší propojovací lišty a proč. (např. přívod ze spodu, lištou propojený hlavní jistič o ostatními, takže vývod vede opět dolu) atd...
Poučení, jak to určitě nemá vypadat by bylo také hezké...

I rozvaděč může být krásný  (i uvnitř) ;D ,  ale to asi někteří lidé (zvláště ženská část v rodině neuzná  (dance) )

ale tady jsem poněkud OT ...omluva... :-[

Jaroslav Hasala:
To Sniper 76 :

Jističe nebo chrániče mohou mít přívody seshora nebo zespoda, je to celkem jedno, výrobci garantují správnou funkci v obou případech.

U podobných rozvodnic je účelné používání propojovacích lišt na jističe. Pokud je hlavní vypínač uzpůsoben na připojení na propojovací lištu, byla by podle mého soudu škoda toho nevyužít. Z toho tedy vyplývá přívod na stejné straně jako vývody.
Co se týká umístění propojovací lišty, obvykle ji dávám na spodní stranu jističů, hlavně z toho důvodu, že se dá vyměnit jistič i bez toho, že by bylo nutné vyndávat celou propojovací lištu.
Umístění propojovacích lišt by mělo být jednotné, nicméně nevnímám to jako dogma. Důležitá je přehlednost, která je (myslím) v tomto případě docela dobrá.

sniper76:
Jak jsem uvedl výše, nic proti vašemu zapojení rozvaděče nemám. Každý elektrikář má svůj styl práce, jen jsem chtěl znát důvody (pokud existují jiné, než je snadnost montáže). Tři vodiče v obou řadách by to sjednotily. To je můj názor. Myslím, že není nutné se v tom dále šťourat.
snp

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana