Jaká je rozumná rezerva modulů v rozvaděči?
Kamil Táborský:
:oNa RD 3+kk se mi zdá tě jističů nějak zbytečně moc :o
A proboha 4 chrániče?
To se musí investorovi pěkně protáčet panenky.
A to má každá zásuvka svůj jistič? Asi jo.
Použitím 4 chráničů nevidím vyšší bezpečnost,jako kdyby se namontoval pouze jeden.
Já jsem asi holt ze staré školy no :)
Jaroslav Hasala:
Citace: Kamil Táborský 18.05.2009, 19:56
:oNa RD 3+kk se mi zdá tě jističů nějak zbytečně moc :o
Tak schválně, který jistič je " zbytečný" ? Popisy okruhů by měly být čitelné ...
Citace: Kamil Táborský 18.05.2009, 19:56
Použitím 4 chráničů nevidím vyšší bezpečnost,jako kdyby se namontoval pouze jeden.
Vyšší bezpečnost určitě ne, to vyjde na stejno ... Jde však také o "provozní spolehlivost" a tu s jedním centrálním chráničem těžko docílíte ...
František Leopold:
Osobně jsem zvyklý nechávat v rozvaděči rezervu 30 %, pro budounost se to vyplatí.
Koukám, že hodně z nás používá navlékací bužírky - znáte také jiný systém? Zkoušel jsem používat nacvakávací čísla, ale přišlo mi to po čase nepraktické.
To Hasala: Všiml jsem si, že označujete popisy L a N, PE necháváte bez popisu-minule mi náš RT vytýkal, že by měly být označeny i PE, tak je raději značím také.Co si myslíte Vy, značit, či neznačit PE?
Dz:
Tak to dopadá, když se dělají malé rezervy. Přibyly svodiče přepětí a je to plné.
Elektroinstala ce za 15 000 (dance)
Štefan Beláň:
Citace: František Leopold 18.05.2009, 20:58
... PE necháváte bez popisu-minule mi náš RT vytýkal, že by měly být označeny i PE, tak je raději značím také.Co si myslíte Vy, značit, či neznačit PE?
Ochranné vodiče musí být označeny dle příslušnosti k obvodům a shodně s ostatními vodiči L+N příslušného obvodu. (norm)
Pokud se vodiče urovnají tak, že je zřejmá a viditelná příslušnost ke kabelu, stačí označení na kabelu v souladu s dokumentací zapojení rozvaděče. :)
Další požadavek na zapojení vodičů v rozvaděči, na který se zapomíná, je, že stření vodiče N musí být umístěny v blízkosti fázových svorek a musí být ve stejném sledu jako vodiče fázové. (norm)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana