Je nutne zemnit kovove predmety, napr antenu na strese domu, pokud je tato ochranena aktivnim hromosvodem?
Pavel Tesař:
Také bych se chtěl zeptat revizních techniků, podle čeho budou dělat revizi aktivního hromosvodu, když o něm žádná ČSN není ?
Pavel Ryšavý:
to: Tesař
napadají mne 3 varianty
1.)revizák, který se má rád tohle revidovat nebude
2.)pokud neexistuje česká norma je možné využít zahraniční normu (francie, slovensko)
3.)požádat výrobce oného bazmeku nechť provede revizi za mrzký peníz :-)
Milan Karvánek:
Já bych viděl revizi aktivního hromosvodu asi takto: pokud bude celá hromosvodová soustava s tyčovým jímačem odpovídat ČSN 34 1390 ať si je třeba na té špici nějaký aktivní pulsar. V případě úderu blesku by provedení dle ČSN 34 1390 mělo výboj svést do země.
To je vlastně v souladu s návodem výrobce, jak uvedl p.Král 24.08.04 > >
V. PODMÍNKY PLATNOSTI CERTIFIKÁTU ... " 1. Protibleskový ochranný systém typ PULSAR je možnou použít pouze při důsledném dodržení ustanovení ČSN 341390, atd." < <
Jan Hájek:
,
vše již bylo řešeno v diskuzi
http://www.elektrika.cz/diskuse/elektrotechnici/revize/153640678156?b_start:int=0
Jedna novinka : V USA je od loňského roku dle rozhodnutí arizonského soudu, reklama na ten hřibovitý ochranný prostor trestným činem. Zároveň všechny objekty tímto vybavené musí mít evakuační plán pro případ bouřky.
Pokud máte zájem o , ,výcuc" ze zmiňované IEC 61024 nebo připravované prEN 62305 napište si o CD s podklady na info@dehn.cz
S pozdravem Jan Hájek
Jiří Fuksa:
To: Tesař, Ryšavý
Klidně vám zreviduji jakýkoliv objekt s aktivním hromosvodem. Důsledně budu postupovat dle ČSN 341
390.
To: Petr
Již dlouhou dobu provádíme "pravidelné" revize.
A jen tak mimochodem. Při jedné pravidelné revizi postupovali pracovníci dodavatele aktivního hromosvodu jednoduchým způsobem. Přijeli dva, nechali si změřit odpor uzemnění, očima prohlédli aktivní hromosvod a tím byla revize celá. Nabízí se mi otázka, zda umí výrobce nebo prodejce aktivitu hromosvodu vůbec nějakým způsobem ověřit nebo změřit.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana