V jaké vzdálenosti od hromosvodu lze namontovat anténu - parabolu?
JBubik:
znáte to o tom dráždění chřeštýše bosou nohou? :P
Já být vámi, tak nalistuji dehn.cz, stáhnu si knišku a čtu. Taky doporučuji ve sborníku PDivis shlédnout jak to vypadá, když se vám blesk dostane po nějakém vedení do bytu.......
A pak hledám pro anténu a svod jiné místo :)
Martin Maresi:
skor mi ide o to ako to tam bezpecne namontovat. Podla mna to inde nepojde (pre oblast tiena a nepristupnost).
"nehladam moznost preco a ako sa to neda, ale ako by to bolo mozne a bezpecne"
Ak mi niekto povie ze to tam byt za ziadnych okolnosti byt nemoze, tak to tam nedam vobec...
..a to s tym bleskom v byte si asi pri priamom udere do panelaku nepomoze nik...
(spolocne rozvody el., tel. a pod...)
Fuk Tomáš:
Citace: Martin Maresi 15.05.2009, 00:14
..a to s tym bleskom v byte si asi pri priamom udere do panelaku nepomoze nik...
(spolocne rozvody el., tel. a pod...)
Tak zlé to zase není, pokud si to lidi sami nezhorší různými udělátky na střeše a na fasádě, pokud možno přidělané k hromosvodu, aby to drželo.
Mnohem levnější a bezpečnější je, blesk si do bytu nezatáhnout, než si ho tam zatáhnout a pak se proti němu chránit.
Kromě lešení taky existují vysokozdvižné plošiny, anebo horolezci na laně.
Miroslav Macek:
Podle norem to asi nebude.
Jde-li o nějaký nižší dům např. vedle vyššího, a jste opravdu tak vášnivý televizní fanoušek, tak to můžete risknout.
Pokud je ale ten panelák nejvyšším věžákem ve městě, pak bych to raději nedělal vůbec.
Jan Hájek:
Zkuste si jen tak spočítat za pomoci FREE SW z www.kniska.eu/software dostatečnou vzdálenost, která je v místě zamýšlené instalace. LPL zadejte III. tak by nejspíš vyšel bytový dům v současné době.
No a pak bych se rozhodoval dál.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana