Jak řešit hromosvod na ploché střeše s níže položeným balkonem?

<< < (2/2)

Kamil Novák:
Citace: Fuk Tomáš  13.05.2009, 09:10

Já osobně bych si tam ty jímače doporučené kol. Hájkem dal. Chtěl bych totiž, aby v ochranném prostoru "pod koulí" bylo nejen zábradlí balkonu, ale taky hlava osoby, která u toho zábradlí stojí.

Je otázka, jestli lze vůbec tento parametr (osoba pozorující bouřku) brát seriózně v potaz. Bude ten potencionální čumil velký nebo malý, bude mít s sebou deštník nebo na hlavě rádiovku (nebo dokonce parohy!).... ?
Záměrně to ženu do absurdna, ale jestliže se snažíme statickými prostředky ochránit budovu před nestabilním jevem a začneme do toho zavádět další nestabilní prvky (lidi a jinou zvěř),  tak se nějakého rozumného výsledku asi nelze dobrat.  (no)
Nebylo by lepší vycházet ze známého faktu, že za bouře je vhodné být uvnitř chráněného objektu a pobyt v nechráněné zóně vždy představuje určité riziko ?   (surprice)

Citace: Jan Hájek  12.05.2009, 23:01

Áááááá,  (poklona)  po úspěchu s mátou na mojito jsem začal pěstovat kult osobnosti  ;)

Mojito ?  :o
Tak už ne Stroh, Alpský nebo Donau Inländer Rum a jiné 80% likéry ?  ??
Mojito je sice také rumové pití, ale holčičí  (plc)

Fuk Tomáš:
Citace: Kamil Novák  13.05.2009, 12:29

Je otázka, jestli lze vůbec tento parametr (osoba pozorující bouřku) brát seriózně v potaz. Bude ten potencionální čumil velký nebo malý, bude mít s sebou deštník nebo na hlavě rádiovku (nebo dokonce parohy!).... ?
Záměrně to ženu do absurdna, ale jestliže se snažíme statickými prostředky ochránit budovu před nestabilním jevem a začneme do toho zavádět další nestabilní prvky (lidi a jinou zvěř),  tak se nějakého rozumného výsledku asi nelze dobrat.  (no)
Nebylo by lepší vycházet ze známého faktu, že za bouře je vhodné být uvnitř chráněného objektu a pobyt v nechráněné zóně vždy představuje určité riziko ?   (surprice)

No, on taky existuje jev zvaný blesk z čistého nebe. A taky si dovedu představit, že přičinlivá hospodyňka vyběhne na balkón bouřka nebouřka, když tam třeba zapomněla pletení  ;)

Je-li možno na tom balkónu vytvořit chráněnou zónu pro stojícího člověka, instalací dvou malých jímačů, tak pro mne osobně není co řešit. Každý štěstí svého strůjcem.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana