Jaká je vhodná výška zásuvek a spínačů?
Jan Franěk:
Citace: petr.novák 15.05.2009, 08:20
Vím, že elektromontážn í firmy spojování pomocí wago svorek pod vypínači používají, protože chtějí ušetřit za materiál i za práci..a do rozpočtu si stejně dají krabice, takže vydělají....je nže já bych to ve své novostavbě RD nikdy nechtěl!! Je to pěkná prasárna, plno svorek a chumel drátů narvaný pod vypínačem...na víc ty wagovky se časem vyhřejí, časem oxidují...zlat ý prostorný a přehledný rozbočovací krabice schovaný pod malbou!!
By mě zajímalo, co vás k tomuto tvrzení vede. V dnešní konkurenci je každá úspora času i úsporou peněz a většina zákazníků se bohužel nedívá na reference a kvalitu, ale na konečnou částku na faktuře. Zapojení wago svorkou je rychlejší a tudíž levnější variantou.
Smyčkování zásuvek a zapojování světel pod vypínačem , je standartním montážním postupem a nechápu váš postoj proti tomu.
A ty Vaše krabice schované pod malbou jsou kolikrát ke vzteku, když hledáte poruchu a po otevření několika krabic opadá malba z víček a okolo nich a nezbude nic jiného, než znovu vymalovat.
To je jen další názor na montážní postupy.
A k tomu umístění vypínačů nad podlahou. Také se nejprve domlouvám s investorem, ale doporučuji tak 110 až 120 cm střed vypínače. Zásuvky většinou okolo 40cm. Nakonec to umístím to podle přání zákazníka.
Jan Močarník:
(poklona) vám za názory, ještě mě napadá, určitě jsou nějaké programy na kreslení projektů a dokumentací. Chtěl bych si tak trochu zkreslit zapojení v místnostech, co mi můžete doporučit?
byla porušena pravidla diskusí, uzamykám, moderátor
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana