Jak udělat vývod pro světlo v dřevěném stropě?

(1/3) > >>

Petr Longin:
Jak udělat vývod pro světlo v dřevěném stropě krytým sádrokartonem? Viz. obrázek.

#117#

Jan Franěk:
Zřejmě tak, jak to máte v projektu, nebo podle Vašeho obrázku.
Nevidím v tom problém. Jen použít správné materiály ,  vhodné pro dané vnější vlivy (jsou napsané v projektu) a dodržet správné montážní postupy, podle výrobců.
Kabel CYKY může vést po hořlavých materiálech a pokud mu předřadíte i chránič, jako ochranu před požárem, tak už jen zbývá vybrat světlo podle vlivů a ne jen podle vzhledu.

Pavel Horský:
Jen pro doplnění: není chránič jako chránič, ale vhodný typ chrániče sloužícímu k eliminaci požáru máte jistě uveden v projektové dokumentaci.

Petr Longin:
Obvod bude přes chránič. Zajímá mně především odizolování vývodů a uchycení nějakého háku pro světlo. Zajímá mně, jestli existuje nějaká lustrová krabice pro dřevo a sádrokarton.
Nebo použít instalační krabici do sádrokartonu, vyvrtat do ní díru pro průchod háku. viz obrázek.
Projekt na elektroinstala ci není. Projekt dělám já. Jsem projektant elektro, ale toto není přímo můj obor. Vím sice jak by to mělo být teoreticky, ale horší to je s praxí. Bratr staví dům a já mu pomáhám s elektrikou.

Kamil Novák:
Citace: Petr Longin  05.05.2009, 08:23

Zajímá mně především odizolování vývodů a uchycení nějakého háku pro světlo. Zajímá mně, jestli existuje nějaká lustrová krabice pro dřevo a sádrokarton.

Nekomplikujete si zbytečně život ?
Proč by nešlo prostě zavrtat lustrhák do dřevěné desky, případně jí prošroubovat pomocí matice a podložky a kabel jednoduše prostrčit otvorem v SDK vedle ?   :-[

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana