Lze při projektování hromosvodu používat kombinaci platné a neplatné normy ?

<< < (6/11) > >>

Fuk Tomáš:
A taky je norma nezávazná v tom smyslu, že si to můžete udělat lepší, bezpečnější, blbuvzdornější a neprůstřelnějš í, než norma stanoví  :D

Jaroslav Ratiborský:
A vydělalo na realizaci a projekci nejvíce ...........

František Šohajda:
Vidím dokonce že i PULSAR se bude moci po roce 2009 legálně, a podle norem stále montovat...... .....
Co na to odborníci.....
viz:http://www.nuage.cz/legislativa_pro_pulsar_v_cr.php

Miroslav Macek:
Citace: Jan Hájek  27.04.2009, 07:19

Pro mne je normální za věci platit, tak jako za šroubovák. Už je to dvacet let, co se změnily poměry.
Nebo to není pravda?

Když si uživatel koupí ČSN EN 62305-2 a tato norma neobsahuje základní příslušenství (jímž je v tomto případě mapa úderů blesku do země),  je to jako kdyby si koupil šroubovák bez rukojeti.
Neříkám že by se tohle u šroubováku (před dvaceti lety) stát nemohlo, ale u normy asi těžko.
Vy nabízíte šroubovák bez rukojeti a ještě mi radíte, ať si tu rukojeť jdu dokoupit do hydrometeorolo gického ústavu a nechám si u nich za peníze zpracovat izokeraunickou mapu Česka. A to má dělat každý uživatel normy ?
To měl snad udělat Český normalizační ústav, dříve než normu vydal, ne ?

Jaroslav Ratiborský:
Bylo by logické prodávat šroubovák kompletní,ale to by byl malý kšeft pro určitou skupinu.
Jen by mne moc zajímalo,jak tyhle záležitosti jsou řešeny např.ve Francii,Španělsku,Norsku,USA, Japonsku nebo jiných zemích nejen evropských.

Zatím se daří tyhle informace spolehlivě tajit respektive nezveřejňovat.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana