Jak propojit žárovku se zářivkou?
VelkýBubák:
Citace: Jaroslav Klinský 24.04.2009, 13:15
Není to tak jednoduché se stmíváním zářivky - musí být speciální stmívatelný předřadník a také stmívač musí být podle toho. Nevím, co nyní máte a zda by to šlo použít podle vašich potřeb. Jak již bylo napsáno - nechat to tomu, kdo to již dělal.
stmívač je tento (DR2-SD) http://www.elektrobock.cz/cs/dotykovy-a-dalkovy-regulator-osvetleni/product.html?id=26
Fuk Tomáš:
No jestli by vám stačil vypínač na dálkové ovládání, tak ty se samozřejmě dělají.
Ať už jako ovládaná zásuvka, nebo jako mezikus mezi žárovku a patici, nebo jako modul do instalační krabice či na DIN lištu.
VelkýBubák:
Citace: radcalaik 24.04.2009, 14:17
Mate dve moznosti:
Pouzivat len ziarovku pre ktoru ste si kupili stmievac.
Ist do obchodu a vymenit stmievac pre ziarivku pokial budu mat.
Jistě je to můj omyl. Funguje pouze s obyč žárovkou (a ty běžně nepoužívám - momentálně tam mám zářivku 28W a miňonku zárovku 25W).
Přinejhorším dám k žárovce dlouhý kabel a další vypínač, jem proto, abych nemusel pořád šroubovat žárovku...
V obchodě nevyměním když je OK, navíc pro zářivku nemají (OBI).
VelkýBubák:
Citace: Fuk Tomáš 24.04.2009, 22:43
No jestli by vám stačil vypínač na dálkové ovládání, tak ty se samozřejmě dělají.
Ať už jako ovládaná zásuvka, nebo jako mezikus mezi žárovku a patici, nebo jako modul do instalační krabice či na DIN lištu.
Ovládaná zásuvka? To jako, udělat z vypínače zásuvku a kabely sjednotit do zástrčky, či co?
Nicméně když už jsem ... a špatně koupil, snažím se to nejdříve vyřešit s tím co mám.
I tak, jestli víte o vypínači na dálkové a ruční ovládání, sem s ním (použiji ho na další pokoj)...
Miroslav Revús:
Vo Vašom prípade (v celom byte žiarivky) je riešenie veľmi jednoduché. Predajte stmievač susedovi alebo kamarátovi a za utŕžené peniaze si kúpte taký, ktorý stmieva žiarivky.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana