Jaky je rozdil mezi novou a starou normou hromosvodů?

<< < (2/2)

Dalibor Kocián:
 (poklona)  za odpovědi,ale moc mi to nepomohlo :'( Jsem vyučen v elektro oboru,ale jak jsem říkal,o hromosvody se moc nezajímám....d ům má  cca 30let  a svod je(byl) tam bohužel jen jeden.Asi jak říkáte,někdo to kdysi udělal špatně,ale já si to chci jen ujasnit....
dům jsem nechal v loni proměřit revizním technikem a ten mi tvrdil,že zemnič mám O.K. Do země mi vedou dva svody (jeden pod HDSkou a druhý na protější straně domu,kde byl ukončen ten hromosvod) Určitě jsou oba pod barákem spojeny.
Takže podle vás,když svedu drátem (lanem) od jímače ze střechy dolů pouze k tomu jednomu  uzemnění,je to nedostačující?

P.S.Normu 62305 1-3 jsem viděl,ale nemíním se jí zabývat...auto r musel mít opravdu spoooustu času,než to monstrum stvořil (norm)

Miroslav Minařík:
Citace: Dalibor Kocián  22.04.2009, 01:00

P.S.Normu 62305 1-3 jsem viděl,ale nemíním se jí zabývat...auto r musel mít opravdu spoooustu času,než to monstrum stvořil (norm)

Já se také nemíním touto normou zabývat a raději se obrátím na ty, kteří v ní plavou jako ryby ve vodě.
Ovšem obávám se, že korespondenčně via diskuse se taková realizace přibližuje pravděpodobnos ti výhře v loterii.
 (norm)
Doktorka mi taky neposílá léky poštou a chce abych tam přišel. A přitom podle mě stačí paralen. Ona chce mít jistotu, že zrovna mém případě to bude stačit.
Tak nejlepší bude najít si nového kolegu hromosvodáře, který poradí na místě.

Dalibor Kocián:
...asi to tak udělám a seženu si teda odborníka.Než bych něco udělal špatně,to opravdu asi lepší nedělat nic a spoléhat,že si blesk "najde zatím cestu do jiného domu" :D

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana