Jak zapojit kompresor z ledničky, aby sloužil jako kompresor na bicykl?

<< < (2/6) > >>

František Šohajda:
Mohu potvrdit slova kolegy Fuka, také jsem koupil tento kompresorek i s manometrem /mimochodem ten stojí samostatně tolik jak celý kompresorek!/ a zatím fouká kola od automobilu na výbornou.... ;)

Michal Kolesa:
Myslel jsem nějaký lepší a né "No name"

P.S. V jednom videoklipu kapely plavou ženy !

Nevítě někdo jak se písnička jmenovala ?

Dušan Chvátal:
Pozor na jednu věc. U kompresoru z chladničky se při foukání kola velice snadno dostane olej do duše, a ten ji rozleptá. Moje vlastní zkušenost. Motor z kompresoru z chladničky Calex 100 (!) (!) (!)

Jan Franěk:
KOmpresor z lednice nebo mrazáku, dokáže nahustit opravdu slušný tlak. Ale jak bylo řečeno, nemá vlastně cenu se s tím bastlit,navíc pokud nemáte potřebné znalosti. Jednoduché kompresůrky stojí pár korun.
Navíc s tím olejem mám podobnou zkušenost.
Kamarád jich měl několik, ale docela brzo mu odešli do věčných lovišť. Po vyfoukání oleje se prostě zasekly a hotovo. Stále s tím byly pouze trable. Jak se třeba převrhne, tak máte hned všude olej.

Nedoporučuji to dělat.

Ladislav Koštejn:
Jak už řekli přede mnou kolegové, radši to řešte koupí kompresoru.
Já sám to mám udělané, ale musel jsem si tam dát odlučovač oleje, který se za sociku dal v zaměstnání nějak ufušovat(proto mi to funguje ještě teď, a používal jsem to na stříkání plastikových modelů letadel) s následným přepouštěním + doplněním oleje do kompresoru(jednou za čas).
Zapojení je přes rozběhové relé, a těžko když neznáme typ kompresoru na dálku radit jak ho zapojit.
Mazivost olejů (nejenom chladírenských) se vlivem vzdušné vlhkosti snižuje a jak řekl kolega Franěk bez doplňování (já olej mám orig.) olej vystříkáte, nehledě na to co předeslal kolega Chvátal zničíte si duše.
Já sám osobně bych do toho už dnes nešel.
P.S. Koupil jsem si "suchý" komresor s tlak. nádobou.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana