Jak zapojit kompresor z ledničky, aby sloužil jako kompresor na bicykl?

<< < (5/6) > >>

Fuk Tomáš:
Citace: Kamil Novák  20.04.2009, 19:18

Asi to tak bude - viz např. ZDE.  :-[

Jo, to je přesně ten můj - včetně těch foukacích nástavců, autokonektoru i otočného vypínače na kabelu. Takže nafouká.

Petr Doležal:
Tak jste mě nabudili.  ;)
Dnes večer Makro, za 177 Kč vč.DPH

Mario K.:
nezabudnite na PEN (žltozelený) na kostru stroja, lebo sa môžete aj zabiť, nehovorím o tom že v nutri kompresora je motor a frká tam olej

3914:
Kompresor zapojíš snadno vezmeš do ruky ohmetr a zjištíš které vinutí je rozběhové a které běhové. Rozběhové má menší odpor. Teorie je taková že běhové je "trvale"(né doslova) zapojeno a rozběhové se připojí pouze na 2-3s ! pak odpadne. Tuto funkci zajištovalo tzv rozběhové relé dnes nahrazeno Pozistory které ale maj tu nevýhodu že dlouho chladnou. (Pro představu kompresor s rozbehovým relé mužeš zapínat jak je libo ale s pozistorem musíš čekat i 15minut než vychladne a sníží svuj odpor)

S Calex kompresory není problém 1MPa i více ale záleží na typu. Puvodní olej lze nahradit hydraulickým hlavně né motorovej ! jde o to aby olej měl nízkou viskozitu aby nezadřel motor. Fámu o rozleptání duše vidím prvně  :o doporučuji přečíst jaké je složení oleje v CALEX a pak se zamyslet.

Mě stále spolehlivě slouží kompresor CALEX rok výroby 1975 pouze jsem nedávno pro jistotu měnil olej za hydraulický ale nikdy nebyl žádný problém nafukuji jízdní kola i kola na autě. Taky upravený hasičák který plním přez separátor a pak s tím ofukuji elektroniku na opravu i počítače.

Kamil Novák:
Citace: 3914  28.10.2014, 18:53

Fámu o rozleptání duše vidím prvně  :o 

To jste asi ještě neviděl izolaci pryžové šňůry od fritézy (např. typy H07RR-F, H07RN-F, H05RR-F nebo H05RN-F),  když se opravdu používá.
Nemám teď na mysli samozřejmě kuchyni v domácnosti. Takže fáma to rozhodně není, ale musí jít o delší a hlavně dost intenzivní působení olejů. Nějakého aerosolového poprašku bych se asi taky nebál.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana