Nebude zapnutí topných těles 12kW najednou příliš velký naráz?

<< < (2/4) > >>

Petr Humlíček:
Citace: Fuk Tomáš  14.04.2009, 23:16

Když už máte el. boiler 2,2 kW, tak pro D26d vám stačí dalších 7,3 kW, a pro D45d pouhých 4,7 kW.
Zamýšlených 12 kW je zbytečně moc, zvlášť když to nechcete moc používat.

Tyče jsou daný. Jsou ze tří větví 2kW. Celkem 3 tyče 9x2kW. Mohu tedy zapojit jen některé větve?
Třeba tyč1: 2x2, tyč 2x2 ? Větve jsou na 230V.
V tom případě 10kW najednou je OK?

Dle podmínek na D45d nedosáhnu, pokud je přímotop to co si myslím ;-). Ale je mi jasný že papír snese všechno a EON se s kontrolou obtěžovat nebude.

Fuk Tomáš:
Nerozumím, proč byste na D45d nedosáhl. Tři 2-kW tyče v okruhu teplovodního vytápění + boiler a máte to doma, papír nemusí nic snášet.

Milan Karvánek:
 ::) hmm D26d je akumulační sazba, asi mi nějak uniká smysl cvičení, když se snažíte vyrobit přímotopný kotel, nebo snad vyrábíte vlastní konstrukci akumulačních kamen?  ??

Petr Humlíček:
Moje chyba, neuvedl jsem všechno.
Jedná se akumulační nádrž 2000l. V dolní části jsou předinstalován y 3 topné tyče 4206 / 6kW. Každá tyč má tři topné větve po 2kW / 230V.

Jak jsem uvedl výše, dle propočtů pomocí různých kalkulaček by byla úspora při D26d více jak 3000kč. Ostatní tarify se v zásadě neliší. Navíc při přechodu nebude třeba zásah techniků z EONu.

Pro klid duše bych chtěl mít nainstalovaný předepsaný příkon a pokud to budu moci ještě bez obav zapnout, bude to téměř ideální.

Lubomír Jindra:
Jen tak mimochodem - když distributoři provádějí pravidelné cvičení s cenami, tak se nemění jen absolutní výše ale občas i cenové poměry mezi sazbami, takže co je pro vás výhodné dnes, ještě neznamená že bude výhodné i zítra  ;)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana