Co říkáte na světelné obvody spojené pouze pod vypínači?

<< < (4/6) > >>

Václav Málek:
Jsem zastánce této metody.Při pohledu na víčka v nové instalaci mne  jímá "děsík běsík"  (zle)
Plánovitě,bez zjevných příčin,to dělají jen elektrický dinosauři. ;D

Martin Tomečko:
Čím méně krabiček hlavně těch maskovaných :-\ pod malbou, nebo tapetou tím snažší (beach) odstranění závady.... (funny)

Václav 3:
Zapojování světelných rozvodů pod vypínačem je jistě výhodnější z hlediska pracnosti, netřeba stále lézt po štaflích, odpadne též nevzhledné  víčko v malbě. Nic se však nemá přehánět, viděl jsem 6 a 7 kabelů v jedné extra hluboké krabičce pod vypínačem, což bylo nepřehledné. V takovém případě již preferuji svorkovací krabici třeba někde na chodbě a propojení pod vypínačem provést jen pro jednu místnost. U místností, kde přichází v úvahu použití elektronických prvků pod spínačem je třeba pro ně také nechat prostor a možnost chlazení.

Miroš Jan:
No tak já osobně nemám problém s takto zapojenými světelnými okruhy.  (dance)
Někdy se ale rozbočné krabici stejně nedá vyhnout.  :(

Tomáš Jarovec:
Ano, dělá se to tak. Více se mi líbí propojování v rozvaděči, s využitím různých multifunkčních relé. Rozvaděč pak sice musí být větší, ale není problém zapojit různé kombinace rozsvěcení a automatického zhasínání, nebo centrálního zhasnutí či rozsvícení od hlavních dvěří, odstrašovačů pro zloděje a podobné vymoženosti. K vypínačům mohou vést kabely s více tenčimi vodiči, protože přenášejí minimální výkon. Je to ale věc spíše pro "fajnšmekry",  běžným uživatelům stačí jeden lustr v místnosti, napájený přes vypínač u dveří.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana